Gemeente Leek

Leek, 17 mei 2002 Straatmuzikantenfestival in Leek Op zaterdag 15 juni 2002 wordt door de Culturele Raad Leek en de Handelsvereniging Leek/Nietap voor de negentiende keer het traditionele straatmuzikantenfestival georganiseerd. Het wordt gehouden van 13.00 tot 17.00 uur in het centrum van Leek. Voor dit festival worden deelnemers gezocht. Er mag alleen niet-versterkte straatmuziek worden gespeeld.

Een deskundige jury zal alle deelnemers beoordelen. De hoofdprijs bestaat uit een geldbedrag van 115,- en de Nienoord Wisselbokaal. Daarnaast zijn nog enkele geldprijzen beschikbaar. Per inschrijving (individueel of groep) wordt een onkostenvergoeding van 12,- betaald.

Voor opgave of nadere informatie kan men terecht bij de Culturele Raad Leek, Postbus 48, 9350 AA Leek, telefoon 0594-517877, fax 0594-518595, e-mail: j.engels@leek.nl.
De opgave moet voor 8 juni binnen zijn.
Leek, 17 mei 2002 Oploop in het Westerkwartier Op maandagavond 27 mei om 20.00 uur wordt op een voorlopig geheime locatie een avond georganiseerd voor Westerkwartierders die genteresseerd zijn in cultuur. De bijeenkomst is belegd om te kijken of in het kader van het Regionaal Cultuurplan Westerkwartier in de komende vier jaar nieuwe culturele initiatieven van de grond kunnen komen.
Om inzicht te krijgen in de wensen, ideen, vage plannen, uitgewerkte projecten en dergelijke wordt iedere belangstellende (bestuurders van culturele verenigingen, instellingen, leden van culturele raden, kunstenaars, vrijwilligers, enz.) uitgenodigd zijn of haar plannen naar voren te brengen.
Het Regionaal Cultuurplan Westerkwartier is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn, en de provincie Groningen.
Gedeputeerde Hans Gerritsen zal de avond openen, terwijl de presentatie en muzikale omlijsting worden verzorgd door 'De Koning en De Dame' (Wouter de Koning en Rika Dijkstra).

Deelnemers kunnen zich melden bij J. Engels van de gemeente Leek, tel. 0594-551540 (alleen 's morgens, uiterlijk 23 mei) of per e-mail: j.engels@leek.nl. Schriftelijk kan ook: Gemeente Leek, afd. OCRSW/Cultuur, Antwoordnummer 1005, 9300 VB Leek (een postzegel is niet nodig). Iedereen die zich opgeeft krijgt op 24 of 25 mei bericht van de locatie en de wijze waarop men er naar toe wordt vervoerd. Deelname is geheel gratis.

---

Leek, 17 mei 2002

Drie koren en blaasensemble in Leek

Op zaterdag 25 mei 2002 om 20.00 uur vindt in De Hoeksteen aan de Lindensteinlaan 1 te Leek een concert plaats ter gelegenheid van het afscheid van mevrouw C. Lanting-Koolman als dirigente van een aantal koren.
Aan het concert wordt meegewerkt door het Kleinkoor Leek en het Chr. Gemengd Koor Excelsior (beiden onder dirigente Rineke Lanting) en het Chr. Mannenkoor Leek (onder leiding van Evert Jan Krause). Alle drie koren zingen een gevarieerd programma, varirend van werk van Bach en Hndel tot hedendaags repertoire.
Van het Baronie Blaas Quintet is een instrumentale bijdrage te verwachten met een werk van Bach en hedendaagse variaties op het lied 'In Holland staat een huis'.
Het concert wordt afgesloten met een gezamenlijke uitvoering van "Nkosi Sikelelel' Afrika" (Lord bless Africa).
Kaarten voor dit concert zijn in voorverkoop 3,50 verkrijgbaar bij de VVV Leek.

Rineke Lanting (Zuidlaren, 1937) begon haar muzikale loopbaan in 1980 met twee jaar zangles bij Bouwe Dijkstra, twee jaar zangles en compositieleer bij Chris Verhoog en koordirectie bij Jan Eelkema. Van 1985 tot 1987 volgde ze de opleiding Kerkelijk Koorleiderschap van de SNK.
Achtereenvolgens werd Rineke Lanting dirigente van het Vrouwenkoor Zevenhuizen, het Mandoline-orkest Kunst en Strijd in Groningen, het Gereformeerd Kerkkoor Zevenhuizen, het Ouderenkoor Zanglust in Leek, het Hullenkoor in Roden, het Chr. Gemengd Koor Excelsior in Leek en het Kleinkoor Leek. Verder was ze vervangster en medewerkster bij repetities en concerten van het Chr. Mannenkoor Leek.
* Mei

De laatste wijziging van deze pagina vond plaats op 22 mei 2002.

Deel: ' Straatmuzikantenfestival in Leek '
Lees ook