Ingezonden persbericht

Straatracers gaan actie voeren tegen SBS6

Alle leden opgeroepen voor een autoprotest

ARNHEM, 20050310 -- Het bestuur van de straatracevereniging Street Legal Outlaw heeft haar leden opgeroepen een verrassingsactie te houden om te voorkomen dat SBS6 op 3 april 2005 haar undercover programma Undercover in Nederland gaat uitzenden.


Het bestuur van Outlaw heeft hiertoe besloten nu in het programma Shownieuws van 9 maart 2005 beelden beschikbaar zijn gesteld door Journalist Stegeman die feitelijk op onjuiste gronden i.v.m. outlaw zijn gebracht.

De beelden die hier zijn laten zien hebben geen betrekking op Outlaw, maar dat zijn beelden die gemaakt zijn tijdens het bezoek van Stegeman aan een andere straatracevereniging, aldus het bestuur van Outlaw.

Het bestuur heeft naar aanleiding van deze uitzending een onderzoek onder haar leden gehouden waaruit blijkt dat de foutieve beelden bij de verkeerde vereniging terecht zijn gekomen.

Het bestuur is daarnaast van mening dat zo langzamerhand duidelijk aan het worden is dat Stegeman met zijn undercoveractiviteiten een volstrekt verkeerde voorstelling van zaken geeft wat straatrace verenigingen doen. Zijn undercoveractiviteiten geven een onjuist beeld en nog geen 10% van de werkelijkheid, wat onze vereniging feitelijk doet, pure sensatie en daar willen we ons niet voor laten lenen, aldus de zegsman.

Het bestuur heeft nog overwogen om via een kortgeding de uitzending te voorkomen, maar de kansen op een positieve uitspraak zijn vrijwel nihill nu Stegeman en SBS6 niet alle relevante informatie wenst te geven. Daarnaast weigert Stegeman op brieven die reeds zijn verzonden enige reactie te geven.

Deel: ' Straatracers gaan actie voeren tegen SBS6 '
Lees ook