Politie Amsterdam-Amstelland

Straatrovers aangehouden
4-9-2001. Vannacht rond halfvijf zijn twee mannen aangehouden die op de Amstel een Schotse toerist wilde beroven. Het duo is achterhaald door de gealarmeerde politie. De verdachten zijn 20 en 21 jaar oud en zitten vast. De toerist werd met een mes bedreigd en moest zijn spullen afgeven. De Schot ging daar niet op in en wist weg te komen. Kort nadat hij de politie had gewaarschuwd, werden de twee aangehouden.
Hardrijder is rijbewijs kwijt
4-9-2001. Maandagmiddag is een 31-jarige automobilist uit Weesp zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed met een snelheid van 166 kilometer per uur over de Ringweg. De Verkeerspolitie zette hem aan de kant en maakte proces-verbaal op. De snelheidsovertreder mocht niet verder rijden.
Apotheek overvallen
4-9-2001. Een nog onbekende man heeft maandagochtend een overval gepleegd op een apotheek aan de Rozengracht. Hij sprong over de balie, gooide de kassa op de grond en bedreigde het personeel met en mes. Hij maakte kasgeld buit en verdween de Rozengracht weer op. Er raakte niemand gewond.
Aanrijding met ambulance
4-9-2001. Maandagmiddag vond op de kruising van de Klaprozenweg Stenendokweg een aanrijding tussen een ambulance en een personenauto plaats. De ambulance was met een patiënt op weg naar een ziekenhuis en voerde zwaailicht en sirene. De 62-jarige bestuurder van de personenauto raakte gewond en is in een ziekenhuis opgenomen. Voor de patiënt die in de aangereden ambulance zat werd een nieuwe ambulance ingezet.

De ambulance reed met verminderde snelheid door rood. De bestuurder gaf weer gas toen het andere verkeer stopte en/of vaart minderde. Plotseling trok de 62-jarige automobilist op en ontstond het verkeersongeval.Ramkraak Buikslotermeerplein
4-9-2001. Vanmorgen rond kwart over vijf is een ramkraak gepleegd op een automaterialenzaak aan het Buikslotermeerplein. De dader of daders reden met een vermoedelijk gestolen Opel Kadett de pui aan diggelen. De auto bleef achter. Voor zover nu bekend zijn er telefoonkaarten en autoradios buitgemaakt. De veroorzaakte schade is aanzienlijk. Woningbrand door kaars
4-9-2001. Maandag kort voor middernacht is op de Prins Hendrikkade een 24-jarige vrouw gewond geraakt bij een woningbrand. Door een brandende kaars vlogen de gordijnen in brand. De bewoonster probeerde tevergeefs het vuur blussen. De gealarmeerde brandweer had het vuur snel onder controle. De bewoonster had verwondingen opgelopen en ging voor medische behandeling naar een ziekenhuis.
Gevallen kind overleden
4-9-2001. Het kind dat zondagmiddag in de Van Ostadestraat vanuit een woning op de derde etage uit een raam viel, is maandagmiddag overleden in een ziekenhuis. Het jongetje werd na het ongeval met levensgevaarlijke verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht. Aanvankelijk werd zijn toestand stabiel genoemd. De verwondingen bleken echter toch fataal.

Deel: ' Straatrovers aangehouden in Amsterdam '
Lees ook