Gemeente Weert

12-06-2002

Straattheater in Ursulinenhof

In de Ursulinenhof vinden op donderdag 20 juni om 19.30 en 20.30 uur twee theatervoorstellingen van de Nederweerter toneelgroep "De Krottenpoffers" plaats. De productie draagt de titel "Woeste Wijven" naar een idee van Trudy Schambergen, die ook tekent voor de regie. Twee jaar geleden was de Nederweerter toneelgroep "De Krottenpoffers" ook al actief met een zeer succesvolle straattheatervoorstelling in Weert.

Ook toen werd als locatie gekozen voor de unieke omgeving van de Ursulinenhof, de binnentuin van het Ursulinencomplex in de Weerter binnenstad. In de tussentijd heeft de club niet stilgezeten en in samenwerking met toneelgroep "De Meiberg" uit Schoor is een heel nieuwe productie voorbereid.

Tournee
Deze straattheatervoorstelling gaat uitgebreid op tournee door de regio en uiteraard komt daarbij ook Weert aan de beurt. Het stuk laat zien hoe schattige meisjes kunnen uitgroeien tot opstandige vrouwen, enkel en alleen door ..... hun vader. In de periode van 14 tot en met 23 juni zullen verder voorstellingen plaatsvinden in Ospel, bij bezoekerscentrum "Mijl op Zeven", op vakantiecentrum Trinkeshof, in Leveroy, Nederweert en Museum Eynderhoof in Nederweert-Eind.
De voorstelling in de Ursulinenhof brengt ongetwijfeld weer veel straatheaterliefhebbers op de been. Tijdens de voorstelling is ook de eerste informatie beschikbaar over de activiteiten van het Limburg Festival in Weert, waaronder "Natuurlijk ....Theater" en 5 voorstellingen in augustus in de binnenstad van Weert.

Zoekwoorden:

Deel: ' Straattheater in Ursulinenhof Weert '
Lees ook