Gemeente Zaanstad

De Karavaan in Wormerveer

dinsdag 4 september 2001

Straattheaterfestival op Marktplein Wormerveer voor jong en oud

Op zaterdag 8 september komt evenals de afgelopen twee jaar een speciale uitvoering van de Karavaan naar Zaanstad, een happening voor jong en oud. Vele theater-, dans- en muziekvoorstellingen van multiculturele en jeugdtheatergezelschappen van een artistiek hoog niveau zijn er te bewonderen op het Marktplein in Wormerveer. Het zijn gezelschappen die in binnen- en buitenland met succes optreden. Dit grootse openluchtspektakel wordt de Zaankanters aangeboden door de gemeente Zaanstad in samenwerking met de provinciale Stichting Kunst en Cultuur Noord-Holland. Om 14.00 uur wordt het festival officieel geopend door Zaanstads wethouder van cultuur Judith Schouten-Burger. Daarna barsten de festiviteiten los.

Op veler verzoek is van de Karavaan een jaarlijks festijn gemaakt. Ook dit jaar verwacht de organisatie weer veel bezoekers, meer dan de duizenden toeschouwers van vorig jaar. Er wordt weer een gevarieerd programma geboden. De voorstellingen zijn geheel gratis. Het Marktplein in Wormerveer is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid. Wie een hapje of een drankje wil, kan terecht op het voor dit evenement speciaal ingerichte terras bij buurthuis De Lorzie aan het Markt-plein.

Doorlopend programma 14.00-22.00 uur met volgende voorstellingen. De Bycikletter
Zes muzikanten op een fiets: stuurman, fietsenmaker, dirigent, winkeljuf, postbode en styliste. Dit verhindert hen niet om zowel een stevige mars, een wiegende wals als een verleidelijke tango te spelen. De Toren van Geluid
Een dynamisch meespeelconcert in en om een 4 m hoog bouwwerk met daarin 35 niet alledaagse muziekinstrumenten voor kinderen van 2 tot 8 jaar. De artiesten spelen de compositie De Roep van de Langtoeter en hebben daarbij de hulp van de kinderen hard nodig. Om de beurt bedienen zij de kleppervloer, de sizzeldozen of de klapbuizen als ze via de tingeltrap naar beneden glijden langs de rinkelglijbaan. Moeders in Nood!
Vier Moeders in Nood! zingen opwindende Nederlandstalige discostampers en begeleiden zichzelf op orgel en accordeon.
Teorgo Michael
Deze Antwerpse acrobaat, jongleur, grapjas en durfal zet in zn eentje een wervelende straatshow neer.
Ousmans Fanfare
Een swingende band uit Groningen bestaande uit 3 West-Afrikaanse slagwerkers, 5 Nederlandse blazers en een Afrikaanse danser. Een feest dus!
Nakupelle
Joe Dieffenbacher, een knotsgekke Amerikaanse ober probeert uit alle macht de toeschouwers te verleiden tot aanschuiven. Hij zet jongleurkunsten, een handstand of een fles wijn, brandende shiskebabs en andere acrobatiek in.
Mr Jones and Fred, the amazing stunt pig
Om zijn saltos, jongleer- en dierenacts legendarische Mr Jone presenteert met het varkentje Fred, zijn trouwe metgezel, A Neurotic Comedy. De gevaarlijkste stunts passeren de revue om te eindigen met de spectaculairste: de Dodensprong.
Theatro Pachuco
Een gewone straat verandert plotseling in een dromenland door de aanwezigheid van twee saxofoonmannen, die je meenemen naar de surrealistische wereld van de verbeelding.
Ook optredens door Toeters en Bellen en Tegenwind staan op het

Deel: ' Straattheaterfestival op Marktplein Wormerveer '
Lees ook