Straatversie Clio Renault Sport V6 24V komt in 2000

(13 Juli 1999)

PERSBERICHT:

De Clio Renault Sport V6 24V is bij de onthulling vorig jaar op de Salon van Parijs door pers en publiek met veel enthousiasme ontvangen. In het licht van dit succes en als gevolg van de gunstige resultaten bij een haalbaarheidsonderzoek, heeft Renault besloten om over te gaan tot een gelimiteerde productie van een straatversie van de Clio Renault Sport V6 24V. De verwachting is dat de bijzonder indrukwekkende auto te koop zal zijn aan het eind van volgend jaar.

De Clio Renault Sport V6 24V was, naast één van de grote attracties op de Renault stand, één van de meest opmerkelijke verrassingen van de laatste Salon van Parijs. De straatversie werd daar gepresenteerd als een realistisch studie op basis van de race--Clio Renault Sport V6 24V en sprak meteen bij een groot aantal liefhebbers en kenners tot de verbeelding.

Op initiatief van Renault Sport, die aan de basis stond van dit project, anticipeerde Renault op de allereerste verzoeken voor dit nieuwe model door TWR (Tom Walkinshaw Racing) te vragen een voorlopig ontwikkelings- en productieplan samen te stellen. De uitkomsten van het verslag van deze specialisten uit Groot-Brittannië bevestigden de haalbaarheid van het project alsmede de overeenstemming met de kernwaarden zoals die door Renault gehanteerd worden op het gebeid van kwaliteit, veiligheid en hoogwaardige rijeigenschappen.

Op basis van deze uitkomsten heeft Renault de beslissing genomen om over te gaan tot een gelimiteerde productie van deze speciale Clio GT tweezitter. De auto is in alle opzichten identiek aan de versie zoals deze is getoond op de Salon van Parijs en zal niet meer dan FL. 84.000,- gaan kosten. De TWR-Group heeft de opdracht gekregen om de Clio Renault Sport V6 24V te gaan produceren in hun fabriek in Udevalla in Zweden. De start van deze productie is voorzien na de zomer van volgend jaar. De eerste modellen voor de verkoop worden voor het eind van volgend jaar verwacht. Omdat de Clio Renault Sport V6 24V een op plezier geschoeid sportmodel zal zijn wordt de auto voorzien van een 3 liter 24 kleps V6 motor, die 250 pk levert.

De Clio Renault Sport V6 24V combineert comfort en uitrusting op een niveau dat veelal wordt geassocieerd met modellen uit een hogere klasse. Evenals de nieuwe Clio, zal deze Renault de laatste ontwikkelingen op het gebied van actieve en passieve veiligheid bevatten.

Zijnde een straatversie van een model dat van origine bestemd is voor een circuit, zal de Clio Renault Sport V6 24V vooral echte autosportliefhebbers aanspreken die op zoek zijn naar een unieke en exclusieve auto die sportieve prestaties koppelt aan echt plezier in autorijden.

Terwijl er nu wordt afgeteld naar de eerste productiedatum van deze gelimiteerde versie zijn er intussen al zo'n 100 race-uitvoeringen gebouwd in de Renault-fabriek in Dieppe. Deze auto's hebben sinds het begin van dit jaar hun kwaliteiten getoond in de Europese merkenklasse 'Renault Sport Clio Trophy'.

Deel: ' Straatversie Clio Renault Sport V6 24V komt in 2000 '
Lees ook