Stradivarius-cello uit 1707 uit de nalatenschap van Bernard Greenhouse te koop bij Reuning & Son Violins

BOSTON--(BUSINESS WIRE)-- 20111114 --

Reuning & Son Violins, in samenwerking met de familie van de wijlen Bernard Greenhouse, heeft vandaag bekendgemaakt dat de Stradivarius-cello van Dhr. Greenhouse uit 1707, de “Paganini, Gravin van Stainlein” in een gesloten veiling zal worden verkocht.

Stradivari Violoncello of 1707, the "Paganini, Countess of Stainlein" (Photo: Business Wire)

Stradivari Violoncello of 1707, the "Paganini, Countess of Stainlein" (Photo: Business Wire)

Bernhard Greenhouse werd in 1916 geboren in New Jersey en studeerde af aan de Julliard School. Hij werd bekend als eerste cellist van het CBS-orkest van Arturo Toscanini. Na de oorlog verhuisde hij naar Frankrijk om daar te studeren met de legendarische Catalaanse cellist Pablo Casals. Dhr. Greenhouse, een van de oprichters van het Beaux Arts Trio, bezat en bespeelde de Stainlein-cello 54 jaar lang. Hij werd lange tijd om zijn spel bewonderd door een legioen van fans van over de gehele wereld, en was daarnaast geliefd als docent bij hele generaties van studenten, inclusief enkele van de meest vooraanstaande cellisten ter wereld. Zijn dochter Elena Delbanco zei onlangs: “Mijn vader was diep en in gelijke mate begaan met uitvoeren en doceren; gaf heel veel om zijn studenten en hun muzikale ontwikkeling, en eiste net zoveel van hen als van zichzelf. Hij was actief als docent tot aan zijn dood op 95 jarige leeftijd, in mei van dit jaar.”

De “Paganini, Gravin van Stainlein” is een van de slechts 60 overgebleven cello’s van de vermaarde luitspeler Antonio Stradivarius, die meer bekend staat om de circa 600 violen die hij heeft gebouwd. Christopher Reuning van Reuning & Son Violins zegt: “Van het kleine aantal Stradivarius-cello’s dat nog bestaat, heeft de unieke “Paganini, Gravin van Stainlein” bijzondere waarde aangezien het instrument een belangrijke ontwikkeling op het gebied van cellobouw vertegenwoordig door toepassing van een nieuw model, de “Forma B”. D Stradivarius “Forma B” wordt alom gezien als de belangrijkste ontwikkeling in de cellobouw van de afgelopen 300 jaar. De gebroeders Hill schreven in hun toonaangevende publicatie uit 1902, “Antonio Stradivari, His Life & Work,” dat Forma B-cello’s “…uniek zijn in de zin dat ze de exacte afmetingen hebben voor het produceren van een toonstandaard die maximaal vermogen koppelt aan een ongekend raffinement van kwaliteit, die niets te wensen overlaten.” Er zijn wereldwijd nu nog slechts 20 “Forma B” cello’s over.

Vroege biedingen worden geaccepteerd vanaf 1 december 2011, en de uiteindelijke verkoop staat gepland voor januari 2012. Voor meer informatie over het plaatsen van een bod kunt u contact opnemen met Reuning & Son Violins via telefoonnummer +1 (617) 262-1300.

OVER REUNING & SON VIOLINS

Reuning & Son Violins werd door Christophep Reuning en zijn ouders opgericht in Ithaca, New York, waar zij 20 jaar lang klanten uit het hele land van dienst waren. Dhr. Reuning verplaatste de winkel in 1994 naar Boston, Massachusetts, waar het bedrijf zich ontwikkelde tot een belangrijke internnationale bron van fijne strijkinstrumenten. Reuning & Son Violins zijn trots op de reputatie die ze hebben verdiend met het leveren van een persoonlijke, betrouwbare service door personeel dat bestaat uit gewetensvolle professionals met een diepe wetenschappelijke belangstelling voor strijkinstrumenten, en een grondig inzicht in de behoeften van serieuze muzikanten.

www.reuningprivatesales.com/stanlein

Foto’s/multimediagalerij: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50068146&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
hyperlaine
Scott Laine, +1 (646) 662-9639

Scott@hyperlaine.com

Deel: ' Stradivarius-cello uit 1707 van wijlen Bernard Greenhouse te koop '


Lees ook