gemeente apeldoorn

01-09-2009

straks ook schaatsen en skeeleren bij omnisport

begin januari 2010 wordt het aantal sportfuncties bij omnisport in apeidoorn verder uitgebreid. dan gaat naar verwachting de schaats-/skeelerbaan van het sportcentrum aan de voorwaarts open. de schaats- en skeelerbaan was van meet af aan onderdeel van het programma van eisen van omnisport.

op de baan kan in midwinter circa zes weken per jaar geschaatst worden op kunstijs. de rest van het jaar is de baan in gebruik als skeelerbaan. verantwoordelijk wethouder fokko spoelstra heeft op dinsdag 1 september de aanleg met een welgemeend "It giet oan" van start laten gaan. Daarna nam hij plaats in een koek- en zopietent en voorzag de aanwezigen van warme chocolademelk.

De baan is het thuishonk van schaats- en skeelervereniging DNIJ. Daarnaast zal de baan vooral in gebruik zijn als breedtesportvoorziening. De baan is daarmee toegankelijk voor een breed publiek en zal onder andere ook worden gebruikt door studenten van ROC Aventus.

Duurzaamheid door innovatie
Naast een verbreding van het sportaanbod, levert de schaats-/skeelerbaan een belangrijke duurzaamheidsbijdrage aan Omnisport. De baan is voorzien van collectoren en een buizensysteem, waarmee in de winter koude en in de zomer warmte wordt opgeslagen in ondergrondse bronnen. Het innovatieve systeem is tijdens het ontwerp van Omnisport ontwikkeld en wordt voor het eerst toegepast in Nederland.

Aanleg en exploitatie
De aanleg van de schaats- & skeelerbaan geschiedt door de aannemerscombinatie Andriessen, Oranjewoud en Roelofs Wegenbouw. De exploitatie komt in handen van Libéma, dat ook het Omnisport Apeldoorn exploiteert.

Einde persbericht

Deel: ' Straks ook schaatsen en skeeleren bij Omnisport Apeldoorn '


Lees ook