Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 3 maart 2003

Strand en horeca: een zonnige combinatie

WOERDEN, 3 maart 2003 - "We krijgen een zonnig strandseizoen," zegt Jan Casteleijn, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Strandexploitanten Noordzeestrand (NVSN). Vanaf 1 januari delen de strandpaviljoens ervaring en deskundigheid met Koninklijk Horeca Nederland. De samenwerking tussen de twee organisaties is in een convenant ondergebracht.

Nederlandse Vereniging Strandexploitanten Noordzeestrand (NVSN) Op dinsdag 11 maart wordt de overeenkomst om 16.00 uur in strandpaviljoen 5 The Strand, Boulevard Paulus Loot in Zandvoort, door Jan Casteleijn en Jeu Claes, directeur Koninklijk Horeca Nederland, officieel ondertekend.

Het doel van de samenwerkingsovereenkomst tussen de NVSN en Koninklijk Horeca Nederland is om de leden optimaal gebruik te laten maken van de expertise van beide organisaties. "Je leert van elkaar, je kunt samen aan oplossingen werken en we gaan gezamenlijk de kust promoten," vertelt Jan Casteleijn. Ook bij informatievoorziening waar een gemeenschappelijk belang aanwezig is, zal nauw samengewerkt worden. "Door dit verbond ben ik dan ook overtuigd, dat we een zonnig strandseizoen krijgen," zegt Casteleijn glimlachend.

"De strandpaviljoens," verklaart Jeu Claes, "mogen natuurlijk niet binnen de organisatie van Koninklijk Horeca Nederland ontbreken als wij de toeristische sector willen vertegenwoordigen. Ook deze De Horeca, gastheer van de samenleving ondernemers dragen het gastheerschap van de samenleving uit. Vooral als het aan de kust lekker warm en zonnig is, wordt wel eens vergeten dat ook dan mensen druk in de weer zijn om het gastheerschap uit te dragen. Vandaar dat hard gewerkt is aan deze vorm van samenwerking. Ik ben ervan overtuigd dat de synergie tussen beide organisaties in eenieders voordeel zal werken."

De circa 100 aangesloten strandbedrijven gaan als zelfstandige organisatie samenwerken met de nieuwe sector Toerisme & Recreatie van Koninklijk Horeca Nederland. NVSN-bestuurder Cees Pluimgraaff, strandpaviljoenhouder in Scheveningen, zit in het bestuur van deze sector. De overeenkomst wordt in eerste instantie voor een periode van 3 jaar gesloten.

Deel: ' Strand en horeca zonnige combinatie '
Lees ook