Carros

Strandpret met Audi: VIP-vervoer met de allroad quattro

(25 september 2001)

Op zondag 23 september kon een 20-tal gasten van Audi Nederland de kwaliteiten van de Audi allroad quattro op een bijzonder originele en spectaculaire manier aan den lijve ondervinden: Audi organiseerde een uniek, eenmalig VIP-vervoer per allroad quattro over het strand van Noordwijk aan Zee naar Zandvoort.

Geëscorteerd door de Noordwijkse Reddingsbrigade reden de acht Audi's in colonne met zo'n 70 km/h twintig minuten over de vloedlijn, door het opspattende zeewater en door het mulle zand van de duinrand, van Hotel Huis ter Duin naar de ingang van Circuit Park Zandvoort. Daar konden de Audi-gasten onder meer genieten van de 'Deutsche Tourenwagen Masters'-race, waarin vier Audi's TT van het Abt Sportsline-team streden om het kampioenschap. Audi had aan de Tarzanbocht van het circuit een eigen Hospitality Tent, waar behalve de catering ook een 'Track Talk' door Olav Mol en een kennismaking met de Audi-coureurs waren georganiseerd. Na afloop van de race, die overigens na een adembenemende eindstrijd tussen de Audi TT van Christian Abt en de Mercedes van Uwe Alzen op het nippertie gewonnen werd door de laatste, keerden de gasten van Audi weer over het strand terug naar Noordwijk.

Onderweg kwamen met name de sterke motoren (er werd gereden met de 2,5 liter V6-TDI-motor met 180 pk), de permanente vierwielaandrijving quattro, de speciale versnelling voor extreme stijgingen 'Low Range' en de 4-standen luchtvering van de allroads goed van pas. Het sportief-dynamische karakter van de Audi's werd aldus in de praktijk bewezen. Overigens zonder dat de passagiers daarbij moesten inboeten op comfort, ruimte of veiligheid.

De Audi allroad quattro biedt vijf riante, comfortabele zitplaatsen en heeft speciaal ontwikkelde voorstoelen met extra zijdelingse steun, die de inzittenden ook op zwaar terrein veilig op hun plaats houden. Het interieur kent dezelfde luxe als andere Audi-modellen en de materialen en afwerking zijn van hoge kwaliteit. Daarom is de Audi allroad quattro ook een uitstekende reis- en recreatiewagen voor op de weg.

In vergelijking met traditioneel gebouwde terreinwagens heeft de Audi allroad quattro onder meer door zijn constructie een doorslaggevend voordeel op het vlak van de veiligheid: deze Audi is uitgerust met een torsiestijve, zelfdragende carrosserie. Een integrerend bestanddeel hiervan is de veiligheids-passagierskooi met gedefinieerde kreukelzones. Extra veiligheid die bij een eventueel ongeval van onschatbare waarde is.

De Audi allroad quattro in dieseluitvoering is er vanaf 126.350,- / 57.335,13. Een benzineversie is verkrijgbaar vanaf 145.950,- / 66.229,22. Prijzen inclusief BTW/BPM.

Deel: ' Strandpret met Audi VIP-vervoer met de allroad quattro '
Lees ook