Ingezonden persbericht


STRATEGISCH PARTNERSHIP BAAN, VBS EN BALANCE & RESULT

Nieuwe samenwerking richt zich op e-business voor bouwbranche

28 september 2001 - Baan en Vanenburg Business Systems (VBS) hebben met Balance & Result Organisatie Adviseurs B.V. een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten. De overeenkomst richt zich op de implementatie van ICT-oplossingen in de bouwbranche door Baan en VBS, waarbij Balance & Result de organisatorische invoering begeleidt.

Voor alle drie de partijen is de bouw een strategisch marktsegment, waardoor zij elkaar al goed kennen. Baan en VBS zijn in alle segmenten van de bouwbranche te vinden, van woning- en utiliteitsbouw tot grond-, water- en wegenbouw en installatiebedrijven. Binnen Balance & Result is een aparte adviesgroep voor de bouwbranche actief, die zich bezighoudt met vraagstukken op het gebied van strategie, organisatie en informatie.

De samenwerking van de drie partijen komt op een strategisch moment. De bouwbranche staat aan de vooravond van een inhaalslag op automatiseringsgebied, waarbij ook e-commerce, e- business en e-procurement een steeds grotere rol zullen spelen. Met de nieuwe oplossingen willen de bouwbedrijven uiteenlopende processen optimaliseren, zowel binnen als buiten de organisatie.

Volgens Kees Codée, director Alliances & Marketing bij Baan, is het nieuwe strategische partnership in lijn met de sterke concentratie- en samenwerkingstendensen in de bouwbranche. "Wat onze klanten willen, gaat veel verder dan alleen erp-systemen. Men is op zoek naar complete e-business-oplossingen om de uitwisseling van informatie tussen de vele betrokken partijen te versoepelen. De technologische oplossingen daarvoor hebben we in huis, maar dat vraagt om veel meer begeleiding van de organisatorische veranderingen. Daarvoor zullen we dankbaar gebruik maken van de expertise van Balance & Result."

Gert Koutstaal, Manager Sales & Marketing bij VBS, onderstreept het belang van deze overeenkomst. "Krachten en kennis bundelen verhoogt de toegevoegde waarde van onze ICT-oplossingen voor de Bouw. Onze jarenlange ervaring met de Baan producten en technologie zijn de bouwstenen die bijdragen aan de strategische samenwerking"

Voor Balance & Result is de samenwerkingsovereenkomst een middel om zowel de dienstverlening aan bestaande klanten te verbeteren als om ingang te krijgen bij nieuwe klanten. "Dat zal ons alleen lukken", aldus managing partner Hans Kloosterman, "wanneer we onze onafhankelijke positie handhaven. We zijn adviseur, geen reseller. Uiteraard weten we al veel van Baan: zij zijn de grootste automatiseerder in de branche. We komen ze dan ook vaak tegen, bijvoorbeeld wanneer organisatorische veranderingen effect hebben op de inrichting van de IT. Dat zal dus nu vaker gaan gebeuren en dat moet ook. Want de bouw zit te wachten op oplossingen die rekening houden met zowel de organisatorische als de technologische aspecten van het bedrijf in kwestie. Dat kunnen we nu nog beter doen dan vroeger, daarom ben ik ook heel gelukkig met dit strategische partnership. Iedereen kan een overeenkomst afsluiten, maar veel belangrijker is de intentie, daar hebben wij een uitstekend gevoel over. Dit zal, zeker op lange termijn, van groot belang zijn voor alle drie de partijen. En voor onze klanten natuurlijk."

Over Balance & Result:
Balance & Result is een toonaangevend, onafhankelijk organisatieadviesbureau. Al ruim tien jaar levert Balance & Result met een resultaatgerichte aanpak een belangrijke bijdrage aan de optimalisatie van het functioneren van organisaties. Het uiteindelijke doel is altijd het verbeteren van de bedrijfsresultaten, waartoe ook de waardering van de

Deel: ' Strategisch partnership Baan, VBS en Balance & Result '
Lees ook