Management Share sluit strategische partnerovereenkomst met Amerikaans softwarebedrijf Niku

Samen met Management Share introduceert Niku op Internet-technologie gebaseerde software-oplossingen voor integrale automatisering van professional service-organisaties

Amsterdam, 16 september 1999 - Management Share heeft met het Amerikaanse softwarebedrijf Niku een strategische business partner overeenkomst gesloten. In het kader van deze overeenkomst zal Management Share via haar werkmaatschappij VAC de Niku software op de Nederlandse markt brengen. Niku is de eerste software-leverancier ter wereld, die volledig op internet-technologie gebaseerde software-oplossingen heeft ontwikkeld voor organisaties in de professional services sector. Het gaat daarbij in eerste instantie om systemen voor de integrale automatisering van het bedrijfsinformatiesysteem bij ondernemingen in de IT-dienstverlening (zoals IT-consultants, software- en systeemhuizen en detacheringsbureaus) en bij de interne automatiseringsafdelingen van grote organisaties. Deze organisaties kenmerken zich door een kennisintensief bedrijfsproces dat sterk afwijkt van andere branches als handel en industrie.

Andere onderdelen van de business partnerovereenkomst zijn: Y Management Share's dochteronderneming EDC (Europe Data Consult) zal als softwarepartner meewerken aan het realiseren van de nieuwe versie 4.0 van de Niku software die gepland is voor het eerste kwartaal 2000. Y Alle werkmaatschappijen (COSS, EDC, VAC) van Management Share de Niku- software binnen de eigen organisatie zullen gaan toepassen. Y Management Share zal een bijdrage leveren aan de totstandkoming van de Nederlandse versie van het Niku business portal op internet. Via dit business portal hebben zelfstandig gevestigde IT-consultants onder meer toegang tot een internationaal netwerk van IT-consultants en tot een kennisbank op het gebied van de informatietechnologie.

De samenwerking met Niku past in het streven van Management Share strategische allianties aan te gaan met toonaangevende organisaties in de informatietechnologie. De totstandkoming van de overeenkomst is het resultaat van de in het eerste halfjaar 1999 gestarte activiteiten rond een omvangrijke vernieuwing van het dienstenpakket van de onderneming. Management Share verwacht dat de business partnership met Niku vanaf het jaar 2000 zal bijdragen aan de omzet en het resultaat van de vennootschap.

Management Share
Management Share richt zich met haar drie werkmaatschappijen VAC, COSS en EDC op middelgrote en grote organisaties en levert daaraan een hoogwaardig dienstenpakket op een aantal specifieke deelgebieden van de informatietechnologie. VAC is actief op het gebied van software engineering, informatica-opleidingen, helpdesksystemen. COSS is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, onderhouden en implementeren van maatwerksoftware en turnkey-systemen. EDC heeft specifieke expertise op het gebied van technische infrastructuren, geavanceerde software-ontwikkelingsmethoden alsmede migratie en integratie van informatiesystemen. Management Share is te vinden op: www.management-share.nl.

Niku
Niku Corporation, een Amerikaanse pionier op het gebied van software-oplossingen voor dienstverlenende bedrijven (Professional Services Automation), levert producten voor de automatisering van de bedrijfsprocessen die ten grondslag liggen aan de ontwikkeling en de uitvoering van professionele diensten.

Niku is in november 1997 opgericht en telt nu meer dan 150 werknemers. De jaaromzet over 1999 zal naar verwachting 14 miljoen dollar bedragen. Het bedrijf is gevestigd in Redwood City, Californië en heeft aantal kantoren in de Verenigde Staten, alsmede vestigingen in Europa en Australië. Tot de klanten behoren US Internetworking, Sybase, Vantive en SE Technologies. Niku Corporation is een particulier bedrijf en heeft onder andere investeringen ontvangen van Venrock Associates, de oprichters en van diverse bedrijven die actief zijn in de technologiesector. Niku is te vinden op: https://www.niku.com.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij
R.A.M. Bus
Directeur Management Share NV
Postbus 12413
1100 AK Amsterdam
Tel: (020) 652 02 02

of:

MCS (Monogram Communication Strategies BV)
R.W. de Moll
Postbus 3120
2130 KC Hoofddorp
Tel: (023) 562 82 08

Deel: ' Strategische partnerovereenkomst Management Share en Niku '
Lees ook