Strategische samenwerking LiveCom en Nixxis


Eerste gezamenlijke klant is enthousiast: "Deze bedrijven vullen elkaar perfect aan."

AMSTERDAM, 20090922 -- LiveCom en Nixxis gaan met terugwerkende kracht een strategische samenwerking aan. Deze overeenkomst stelt beide leveranciers sinds 1 juli in staat om hun klanten volledig gentegreerde Customer Interaction Management (CIM)-oplossingen aan te bieden.

Waar LiveCom zich vooral richt op online communicatiediensten, is Nixxis meer gespecialiseerd in het optimaal organiseren van multimedia communicatiestromen binnen bedrijven. Via online communicatiediensten als live chat, co-browse, e-mail en bezoekersanalyses kwalificeert de LiveCom 5G Suite de behoefte van online klanten. Vervolgens zorgt de Nixxis Customer Interaction Suite ervoor dat de juiste medewerker deze klanten verder helpt.

LiveCom was al eerder op zoek naar een manier om telefonie-oplossingen te integreren. "Telefonie is en blijft een essentieel contactkanaal," erkent CEO Floris van der Veen van LiveCom. "Maar de meeste leveranciers die zich op dit kanaal richten, zitten vastgeroest in ouderwetse infrastructuren. Nixxis niet. Meer nog, Nixxis ontwikkelde zijn software via dezelfde technologien als de onze. Dat maakt het integreren van beide systemen eenvoudig, en ontstaat een naadloos samenspel tussen alle communicatiekanalen."

Ook Nixxis is bijzonder tevreden met de samenwerking. "We kunnen de diverse multimedia interactie-aanvragen nu nog beter routeren naar de juiste medewerker binnen het call- of contactcenter van onze klanten," zegt CEO Marc Temmerman van Nixxis. "De technologien waarmee LiveCom klantgedrag analyseert en kennissystemen creert, maken van de Nixxis Customer Interaction Suite een nog krachtigere tool."

De eerste gezamenlijke klant, 4DMS uit IJsselstein, is zeer te spreken over de samenwerking. "Een paar maanden geleden raadde ik beide partijen aan om met elkaar in gesprek te gaan," vertelt CEO John Palm van 4DMS, een fullservice marketingproces organisatie. "Toen bleek dat dit al het geval was, was ik meteen enthousiast. Bedrijven die in dezelfde vijver vissen, kunnen elkaar f afremmen f aanvullen. LiveCom en Nixxis kozen voor de tweede optie, en daarin geef ik hen groot gelijk: ze vullen elkaar perfect aan."

Over LiveCom
Het Nederlandse bedrijf LiveCom, opgericht in 2003 en gevestigd in Amsterdam, is marktleider in de Benelux op het gebied van online (klant)communicatie en conversieoplossingen. De producten van LiveCom stellen bedrijven als ANWB, CZ, Menzis, Philips en Wehkamp in staat hun klanten sneller en efficinter te helpen en hun operationele kosten te verlagen. Meer informatie vindt u op www.livecom.net.

Over Nixxis
Het Belgische bedrijf Nixxis, opgericht in 2006 en onder meer gevestigd in Nederland, ontwikkelt innovatieve customer interaction-applicaties voor call- en contactcenters en structureert algemene communicatiestromen binnen bedrijven wereldwijd. De oprichters van Nixxis hebben jarenlange ervaring in deze sector en houden de veranderingen in de markt nauwlettend bij. De webbased interfaces van hun producten sluiten bijvoorbeeld naadloos aan op het stijgende aantal thuiswerkers. Meer informatie vindt u op www.nixxis.com.


Deel: ' Strategische samenwerking LiveCom en Nixxis '
Lees ook