Ingezonden persbericht


- PERSBERICHT-

11 maart 2003
Strawberries ontwikkelt website HEMA

Strawberries heeft, in nauwe samenwerking met Magnus Management Consultants, de nieuwe website van de HEMA ontwikkeld. Magnus is daarbij verantwoordelijk voor de algemene projectbegeleiding geweest; Strawberries voor de vormgeving en technische realisatie. Sengers.net was verantwoordelijk voor conceptontwikkeling en -bewaking. De site is begin november 2002 opgeleverd.

Uitgangspunt voor de realisatie was het vertalen van de HEMA strategie naar het internet. Dat betekent dat de website de essentie van het HEMA merk in alle lagen van de site moet weerspiegelen.

Het concept van de site kent de volgende kernelementen: HEMA-uitstraling, eenvoud en consistentie, associatieve content, online service en handige oplossingen. Dit komt in de website terug door vormgeving die volledig aansluit bij de off-line HEMA communicatie, heldere en consistente navigatie, een vind-gerichte zoekstructuur, een hoog service niveau, tips en ideken die de consument helpen bij het doen van de juiste aankoop in de winkel en het intelligent aanbieden van content, zogenaamde associatieve content. Dit laatste impliceert dat afhankelijk van het surfgedrag van de bezoeker bepaalde, relevante content wordt aangeboden.

Een belangrijk onderdeel op technisch gebied was het herbouwen van de fotoservice en het bouwen van een Content Management Systeem (CMS). Met dit CMS kan de vormgevingsafdeling van de HEMA de opmaak van de verschillende paginas en de content van de site zelf actualiseren/bepalen. Uniek hierbij is de hoge mate van controle voor de HEMA: Strawberries realiseerde in aansluiting op de wensen verschillende vormgevingstemplates waaruit gekozen kan worden voor de opmaak van een pagina. Zo kan de site niet alleen actueel, maar ook - binnen een afgesproken stramien - grafisch gecontroleerd en uitgebouwd worden door de HEMA zelf.

De HEMA website is ontwikkeld op basis van de Drempels Weg richtlijnen, waardoor de website geschikt is voor gebruik door minder validen.De website is ontwikkelt in Microsoft Commerce Server 2002 en uitgerust met het door Strawberries ontwikkelde Content Management Systeem SB EOS 2.1.

Bij de tot standkoming van www.hema.nl en www.hema.be werkte de combinatie Strawberries/Magnus naast HEMA onder andere samen met Sengers.net (concept bepaling/-bewaking), Fuji Film (Fotoservice), Microsoft (Software) en Vendex KBB IT Services (hosting/applicatiebeheer).

Algemene informatie Strawberries
Strawberries is een Amsterdams internetbureau. Strawberries ziet internet als een niet meer weg te denken medium dat complementair aan andere media moet worden ingezet. Het bereiken van de doelstellingen van een site (Communicatie, Merkbeleving en Transactie) wordt in nauw overleg met de klant functioneel en zorgvuldig ingevuld. Hierbij staat de bezoeker van een site altijd centraal.

Strawberries verzorgt het gehele traject van een internet project: concept, vormgeving, technische realisatie, hosting, marketing en onderhoud. Voor specialisaties werkt Strawberries met een aantal partners zoals Magnus MC, Microsoft, Youngworks en Gummo.

Klanten van Strawberries zijn o.a. Universal Music, Hunkemvller, Intomart, Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Sandd en ENECO Energie. Strawberries bestaat in augustus 6 jaar.

Algemene informatie Magnus Management Consultants
Magnus (www.magnus.com) assisteert ondernemingen bij het structureel verbeteren van bedrijfsprestaties met behulp van IT. Hierbij gaat het om versterking van de positie van ondernemingen in hun waardeketen, verhoging van de klanttevredenheid, verbetering van in- en externe bedrijfsprocessen en kostenefficiknt systeembeheer. De IT-dienstverlener is opgericht in 1990 en sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam.

Algemene Informatie HEMA
HEMA is een internationale retailorganisatie met bijna 260 winkels in Nederland, ruim 25 in Belgik en inmiddels 2 vestigingen in Duitsland. HEMA onderscheidt zich van andere detaillisten door producten te verkopen onder eigen merk. HEMA ontwikkelt zelf het assortiment dat niet altijd voorspelbaar is. We richten ons op producten voor dagelijks gebruik; handig, leuk en praktisch tegen een lage prijs en hoge kwaliteit. En ze liggen altijd op het juiste moment in de winkel. Onze winkels hebben een eenvoudige uitstraling en zien er overzichtelijk uit. Bij ons komt de klant op de eerste plaats. En bij HEMA geldt 'niet tevreden, geld terug'.

Grafisch materiaal:
Voor grafisch materiaal kunt u terecht bij https://www.strawberries.nl/logos/

Meer informatie:
Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met:

Strawberries
Victor Terpstra
Prinsengracht 196
1016 HC Amsterdam
tel: 020-5315151
fax: 020-5315132
victor@strawberries.nl
www.strawberries.nl

Magnus MC
Caroline Jooren
Gooimeer 5-39
1411 DD Naarden
Tel.: 035-6996060
Fax: 035-6950932
c.jooren@nl.magnus.com
www.magnus.nl

HEMA B.V.
Lenie Goudsmit
Frankemaheerd 2
1102 AN Amsterdam
Tel.: 020-3114378
Fax: 020-3114518
Lenie.Goudsmit@hema.nl
www.hema.nl

Deel: ' Strawberries ontwikkelt website HEMA '
Lees ook