Ingezonden persbericht

Persbericht

Streek-dierentehuis Leiden Stevenshage opent haar deuren met een gezellige Dieren-Infomarkt

zaterdag 6 en zondag 7 oktober, 10.00 uur tot 16.00 uur

Opening zaterdag 6 oktober om 11.00 uur door Burgemeester J.P. van der Reijden

Tijdens het komende Dierendag-weekend staan op zaterdag 6 oktober de deuren van 103 dierenasielen in Nederland wagenwijd open om vele duizenden bezoekers te ontvangen. Streek-dierentehuis Leiden Stevenshage aan de Kenauweg 1 te Leiden is zowel op zaterdag 6 oktober als zondag 7 oktober geopend van 10.00 - 16.00 uur.

De officiële opening van de Open Asieldagen in Stevenshage wordt op zaterdag 6 oktober om 11.00 uur verricht door de Burgemeester van de gemeente Valkenburg, de heer J.P. Van der Reijden. Hij doet dit niet alleen als Burgemeester van één van de 13 gemeenten in het werkgebied van Stevenshage die voor de opvang van zwerfdieren een jaarlijkse bijdrage verstrekt. De heer van der Reijden is namelijk ook Ambassadeur van de Dierenbescherming en een groot dierenvriend!

Dit jaar vragen wij speciale aandacht voor de vele katten die in Dierentehuis Stevenshage verblijven. In Nederland zijn ruim 2,7 miljoen katten en poezen waarvan er ieder jaar zo'n 45.000 in een asiel terechtkomen. Dat betekent dat veel jonge, oude, vrolijke en sacherijnige katten, raskatten en vuilnisbakken op een nieuw tehuis zitten te wachten. Tijdens de Open Dagen kan iedereen zich laten voorlichten over het houden van een kat of poes en het belang van castratie/sterilisatie en chippen van uw dier. Hopelijk heeft aan het einde van de Open Dagen een groot aantal van de aanwezige katten een nieuwe baas gevonden. Tijdens het weekend (6 en 7 oktober) kan men een dier reserveren, maar gezien de verwachte drukte niet direct meenemen. Uiteraard zijn er ook plaatsbare honden waar een goed tehuis voor gezocht wordt.

Streek-dierentehuis Leiden Stevenshage (071-5790340) is natuurlijk het hele jaar door geopend maar speciaal tijdens de Landelijke Open Asieldagen bieden wij een aantrekkelijk programma om zo eens nader kennis te kunnen maken met het reilen en zeilen binnen het Dierentehuis. Op het plein voor de entree van Stevenshage staan op de Dieren-Infomarkt tal van verenigingen die zich met het wel en wee van de dierenwereld bezig houden zoals bijvoorbeeld de Dierenbescherming en de Inspectiedienst. Tijdens de Open Asieldagen kunt u een kijkje achter de schermen nemen. Iedereen kan dan zien hoe een asiel werkt en vragen stellen over Stevenshage, het vrijwilligerswerk en de dieren. Ook voor informatie over het registreren van huisdieren kunt u bij de medewerkers terecht. Speciaal voor kinderen is er een grimeur die hen met een honden- of kattenkopje weer naar huis laat gaan.

Aan de redactie: voor meer informatie over de Open Dagen in Stevenshage en het werk van het Dierentehuis kunt u contact opnemen met de beheerder Leen Gottschal (071-572 19 83). De voorzitter van Stevenshage, Hinne Reilingh is bereikbaar via 06-520 883 86.

Stans van der Veen
Hortus Botanicus - Publiek en Informatie/Pr & Information

P.O.Box 9516 2300 RA Leiden
t (0031) 071 - 5275144
f (0031) 071 - 5275199
e veen@hortus.leidenuniv.nl
s www.hortusleiden.nl

Deel: ' Streek-dierentehuis Leiden Stevenshage opent haar deuren '
Lees ook