Gemeente Maassluis

27-1-2003

Stremming Havenbrug door heien vloedpaal

Op maandagavond 27 januari 2003 zal de Havenbrug vanaf 22.00 uur enkele uren geopend zijn en kan het verkeer er dus geen gebruik van maken.
De openstelling van de Havenbrug, tussen de Laan 1940-1945 en de Industrieweg, is noodzakelijk in verband met het heien van een vloedpaal. Deze vloedpaal wordt aangebracht langs de Govert van Wijnkade tussen de Havenbrug en de spoorbrug als blijvende herinnering aan de Watersnoodramp van 1953.

In eerste instantie zou het heien van de paal gebeuren zonder hinder voor het verkeer te veroorzaken. Door onvoorziene omstandigheden is het echter toch noodzakelijk dat de Havenbrug voor het uitvoeren van de werkzaamheden enkele uren geopend blijft. Het verkeer kan gedurende deze openstelling geen gebruik maken van de Havenbrug en wordt dan ook verzocht een andere route te kiezen.

De vloedpaal zal op zaterdag 1 februari om 12.00 uur worden onthuld. Het gedenkteken, met bijbehorend informatiepaneel, toont de waterstanden tijdens de verschillende stormvloeden, waardoor een indruk wordt gegeven hoe hoog het water stond. De Maassluise kunstenares Friedie Kloen heeft het gedenkteken gemaakt.

Zoekwoorden:

Deel: ' Stremming Havenbrug Maassluis door heien vloedpaal '
Lees ook