Veel belangstelling voor nieuwe beurs

Stroom van bezoekers op 1ste dag
van Buitenshuis '99

Rotterdam, 18 maart - Bij de opening van de nieuwe beurs Buitenshuis in Ahoy' Rotterdam waren de bezoekers talrijk. Deze beurs is een uitbreiding
in het programma van RTB Beurzen, de organisator van deze 'tuinbeurs', die nog te bezoeken is tot en met zondag 21 maart.

De enorme publieke belangstelling hangt onder andere samen het uitgebreide assortiment dat de beurs biedt. Het grote aantal exposanten geeft de bezoeker de kans zich volledig te laten voorlichten op allerlei gebied. Uniek is de opzet, die zowel eigenaren van grote tuinen als bezitters van een klein lapje grond of balkon aanspreekt. De speciale sfeer van deze beurs wordt versterkt door geuren en geluiden van buiten.

Themapaviljoens
Tuin en balkon vormen 's zomers een extra leefruimte waar het prettig toeven is. Steeds meer mensen besteden veel tijd, energie en geld aan het onderhoud hiervan. Op Buitenshuis '99 kunnen zij zich oriënteren op de nieuwste trends over aanleg, onderhoud en decoratie. De beurs is ingedeeld in tien sfeervolle themapaviljoens die alle een uniek aspect van het buitenleven belichten.
Zo is er de tuin van de 'vier jaargetijden', het terras van 'de Watertuin', laat u inspireren bij 'de Mooimakers', neem een bloementuiltje mee uit 'de Bloemenmand', vergeet de dieren op 'de Boerderij' niet, stap eens binnen bij 'het Prieeltje', volg een demonstratie bij 'Klussen Buitenshuis', loop eens langs de BBQ op 'Lekker Buitenshuis', en ...bekijk eens een boek of tijdschift in 'de Kiosk'.

Hot News
Op de eerste dag van deze beurs vertoonden sommige exposanten voor het eerst hun producten aan het publiek. Ook ontwerper Werner Mathijssen (stand 445) heeft een eigen idee over tuinmeubelen. Loodzwaar, in beton en hout is een mogelijke omschrijving. Vloeiende vormen, harmonie van materialen en een verrassend breekpunt in de tuin is zijn visie.

Workshops
Iedere dag worden er talrijke presentaties verzorgd in onder meer het paviljoen 'Klussen Buitenshuis'. De bezoeker kan hier terecht voor praktische informatie, handige tips en persoonlijke adviezen. De onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: rozen snoeien, planten telen, sierbestrating, de koivijver, de top 10 van de tuinproblemen en hun oplossing, etc.
Doorlopend zijn diverse workshops te vinden op de beursvloer. De geïnteresseerde bezoeker kan meedoen aan bloemschikken, hooibeesten met mos bekleden, vogels maken van staaldraad en natuurlijke materialen, paasdecoraties, struisvogeleieren decoreren, mozaïeken, etc.

Informatie
De beurs is nog geopend op vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is *15,-, voor kinderen t/m 12 jaar * 9,- voor houders van een reductiekaart- en pas 65+ * 12,50 en een gezinskaart voor volwassenen en twee kinderen bedraagt * 35,-.
voor de redactie:
Vergeet u niet om regelmatig op de internet-site van Buitenshuis '99 te kijken: https://www.rtb.nl/buiten Op deze site staat de meest actuele informatie. Heeft u vragen, neem dan contact op met Van Dantzig & Lichtenveldt, mevrouw Christ'l Oosters, telefoon 0182-570233, fax 0182-539666 of via e-mail oosters@vdl.org.

Deel: ' Stroom van bezoekers op 1ste dag van Buitenshuis '99 '
Lees ook