Student heeft genoeg aan 700 MB dataverkeer per maand


ROTTERDAM, 20140320 -- De Nederlandse student verbruikt gemiddeld 693 MB mobiel dataverkeer per maand. Dit blijkt uit het onderzoek van SimOnlyRadar.nl, waar studenten gevraagd werden een MB verbruikstool in te vullen. Verdere gegevens gaven aan dat berichtdiensten zoals Whatsapp en Facebook chat het populairst waren onder de doelgroep. Zo stuurt en ontvangt de gemiddelde Nederlandse student zo'n 236 berichten per dag via deze diensten.

De MB verbruikstool geeft een goede indicatie van het verwachte gemiddelde dataverbruik per maand. Tijdens het invullen kan er voor iedere categorie (internet, Whatsapp, e-mails etc.) aangegeven worden hoeveel het verwachte dagelijkse gebruik zal zijn. Er kan zowel een minimale als een maximale verbruiksschatting per dag gegeven worden. Uit de ingevulde data bleek dat de gemiddelde student per maand dus rond de 693 MB mobiel dataverkeer verbruikt.

De ingevoerde gegevens hebben enkel betrekking op de gebruikte data via het mobiel netwerk (3G of 4G). Het gebruik van WiFi is dus bewust buiten het onderzoek gelaten. De respondenten van het onderzoek betreffen enkel mensen die een hbo of universitaire studie volgen.

Uit de gegeven cijfers wordt onder meer duidelijk dat studenten per maand 42 procent meer mobiele data consumeren dan de gemiddelde Nederlander. Zo bleek uit een in augustus 2013 gepubliceerd onderzoek dat de gemiddelde Nederlander 488MB per maand verbruikt.

In vergelijking met het gemiddelde in Nederland stuurt en ontvangt de doorsnede student meer als twee keer zoveel Whatsapp of Facebook chat berichten. In aansluiting met de hoge populariteit van instant messaging scoort ook het aantal foto uploads en downloads erg hoog.

Verder sturen en ontvangen studenten via mobiel internet gemiddeld 7 tot 15 e-mails per dag  en worden er dagelijks rond de 26 webpagina’s opgevraagd.

Streaming diensten als YouTube en Spotify worden weinig gebruikt volgens de MB verbruikstool, aangezien deze applicaties veel dataverkeer kosten en zullen vaker gebruikt worden wanneer er een verbinding is met een WiFi signaal.

Het hogere MB verbruik onder studenten heeft onder andere te maken met de hogere behoefte aan communicatiemethoden en de uitrol van het snellere 4G netwerk.

Voor het onderzoek zijn er in totaal 654 studenten ondervraagd in de periode januari tot aan half maart 2014.


Deel: ' Student heeft genoeg aan 700 MB dataverkeer per maand '
Lees ook