- PERSBERICHT -

Zaandam, 19 juli 2001

Samenwerking CompTIA, VUE en BVEnet voor invoering CompTIA A+ certificaat bij ROC-opleidingen

Studenten krijgen mogelijkheid tot behalen van extra onafhankelijk certificaat voor technische sector

CompTIA, the Computing Technology Industry Association, kondigt een samenwerking aan met elektronische testaanbieder VUE van Pierson PLC en de stichting Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie, BVEnet. De samenwerking is erop gericht om het CompTIA A+ certificaat te integreren in het onderwijscurriculum van vijf Regionale OpleidingCentra (ROC's) teneinde studenten van het reguliere middelbaar beroepsonderwijs de mogelijkheid te bieden een internationaal erkend technisch certificaat te behalen. De invoering van het CompTIA A+ certificaat geeft het bedrijfsleven niet alleen meer inzicht in de competenties van potentiële werknemers, maar is door haar onafhankelijkheid van leveranciers tevens van toegevoegde waarde voor studenten. Zij krijgen een brede basis van technische vaardigheden waarmee zij kunnen doorstuderen naar productgerichte certificering. In het nieuwe schooljaar wordt een pilot gestart onder een vijftal ROC's.

CompTIA A+ certificaat
Het Comptia A+ certificaat is de industriestandaard voor merkonafhankelijke technische vaardigheden van een technicus met zes maanden vakgerichte werkervaring. Het CompTIA A+ certificaat is een internationaal erkende graadmeter van technische kennis en klantgerichte vaardigheden die vereist is voor een computertechnicus op basisniveau.

Het CompTIA A+ certificaat wordt in samenwerking met VUE en BVEnet in het onderwijscurriculum van vijf ROC's geïntegreerd. Dit zijn Ter AA, Zadkine, Nova College, Zaanstreek Waterland en Kop van Noordholland. In het aankomende schooljaar wordt de niet-verplichte aanvullende certificering aangeboden aan studenten van deze pilotgroep. De samenwerking van de genoemde ROC's maakt het voor studenten mogelijk om in aanmerking te komen voor een subsidie via BVEnet. Om de student nog verder tegemoet te komen heeft VUE een speciaal tarief voor studenten vastgesteld om voor dit extra certificaat op te gaan.

BVEnet
De stichting Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie (BVEnet), is de onderwijssector waarin honderdduizenden jongeren en volwassenen een middelbaar beroepsopleiding volgen. Naast honderden beroepsopleidingen biedt BVEnet ook een aantal niet-beroepsgerichte opleidingen en cursussen, zoals 'Nederlands als tweede taal'. De activiteiten van BVEnet worden gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Na haar oprichting in 1995 is BVEnet in 1998 een stichting geworden. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van de BVE Raad en Colo. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van de BVE Raad. Meer informatie : www.bvenet.nl

VUE is de elektronische testaanbieder van Pearson Education, een onderdeel van het wereldwijde mediaconcern Pearson PLC. VUE levert elektronische testen voor een groot aantal vendors in de IT-industrie en de professionele certificeringmarkt. VUE brengt certificeringexamens op de markt voor ondermeer CompTIA, Microsoft, Novell en Cisco. Wereldwijd is VUE in meer dan 120 landen vertegenwoordigd met ruim 2700 VUE Testing Centres.

Voor meer informatie : http://www.vue.com

CompTIA, the Computing Technology Industry Association, is een non-profit branche-organisatie met meer dan 8.000 bedrijfsmatige en particuliere leden in een markt waar computer- en communicatietechnologie steeds meer samenkomen. CompTIA heeft leden in meer dan 60 landen en verzorgt een éénduidige stem naar buiten voor de industrie van e-commerce standaards, onafhankelijke certificering, service metrics en public policy en workforce development. Meer dan een kwart miljoen mensen wereldwijd zijn CompTIA gecertificeerd op het gebied van PC service, networking, document imaging en/of internet.

Meer informatie op www.comptia.org of www.comptia.nl


- EINDE BERICHT -

Deel: ' Studenten kunnen certificaat voor technische sector krijgen '
Lees ook