Studenten uit Leiden winnen Nationale SIFE Competitie 2009

AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE)-- 20090604 --

Op 29 mei 2009 presenteerden twaalf studententeams hun projecten waar het toekomstperspectief van kansarmen centraal staat. Een jury van topbestuurders beoordeelde tijdens de SIFE Nationale Competitie de inzendingen op het hoofdkantoor van Randstad. Peter Bakker, CEO van TNT, reikte de prijs uit aan het team dat met hun projecten de meest positieve impact heeft gemaakt. Renée Bergkamp, directeur-generaal Ondernemen & Innovatie van het Ministerie van Economische Zaken, reikte prijzen uit aan veelbelovende teams.

SIFE is een studentenorganisatie die zich inzet om een verandering in de wereld te bewerkstelligen door economische kansen te creëren voor anderen. Het SIFE team aan de Universiteit Leiden wist de juryleden te overtuigen dat zij het afgelopen jaar het meest hebben bereikt met hun projecten. Zo heeft SIFE Leiden onder andere imkers in Bolivia geholpen bij het opzetten van een succesvolle coöperatie. Daarnaast maakte het winnende team indruk met een project waarin ze jonge gedetineerden in Madagaskar praktische cursussen aanbieden en hen daarmee uitzicht bieden op een rooskleurigere toekomst. SIFE Leiden zal haar projecten in oktober presenteren op de SIFE World Cup in Berlijn. Op de SIFE World Cup komen jaarlijks alle winnende SIFE teams uit 40 landen van over de hele wereld samen om hun resultaten te delen met een jury van senior managers uit het internationale bedrijfsleven.

Naast het SIFE team van de Universiteit Leiden hebben de teams van de Hogeschool van Leeuwarden, de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht het tot de finale geschopt. Peter Bakker, CEO van TNT, roemde SIFE als organisatie en de manier waarop zij streeft naar een betere wereld te creëren. Hij noemde de resultaten die de teams hebben geboekt “mind blowing”. De geslaagde dag is afgesloten met een feest in Amsterdam.

Nationale Competitie:

De Nationale Competitie is het moment voor de teams om te laten zien wat ze het afgelopen jaar voor elkaar hebben gekregen. Niet alleen aan elkaar, maar ook aan vooraanstaande professionals, zoals Peter Bakker (TNT), Kees van der Waaij (Unilever), Robert-Jan van de Kraats (Randstad), Ron Jansen (Ebbinge & Company), Pepi Rozendaal (KPMG) en Renée Bergkamp (Ministerie van Economische Zaken).

Over SIFE:

SIFE (Students In Free Enterprise) is een internationale organisatie waarin studenten en het bedrijfsleven bij elkaar komen en economische kansen creëren voor minderbedeelden. Hierbij staat duurzaamheid hoog aangeschreven. SIFE is actief in 41 landen en op meer dan 1400 universiteiten. Unilever, KPMG en Heineken hebben SIFE zes jaar geleden in Nederland opgericht. Op dit moment zijn er in Nederland 13 teams die zich inzetten voor een duurzame wereld.

CONTACT:
SIFE (Students In Free Enterprise)
Marjolein Schaftenaar, Programma Manager SIFE Nederland
Mob: 06 11568849
E-mail: m.schaftenaar@sife.nl

www.sife.nl / www.sife.org

Deel: ' Studenten uit Leiden winnen Nationale SIFE Competitie 2009 '


Lees ook