Persbericht

Beter inzetten van studenten moet leiden tot daling van het personeelstekort

Momenteel is er een groeiend tekort aan goed geschoold personeel. Werkgevers moeten daarom op zoek gaan naar andere wegen om personeel te vinden. Studenten blijken vaak uitstekend inzetbaar en dat kan leiden tot een forse daling van het personeelstekort. De Internetsite van Studentenbaan (https://www.studentenbaan.nl) biedt diensten aan voor beide partijen: bedrijven en studenten worden met elkaar in contact gebracht via Internet. Beiden kunnen middels een zoekprofiel aangeven waar men naar op zoek is. Studenten kunnen zo bijbanen vinden die in het verlengde liggen van hun studie.

Als bedrijven op zoek zijn naar personeel, denken ze vaak niet aan studenten om het personeelstekort op te lossen. Terwijl er juist vele voordelen zijn voor beide partijen: studenten hebben de theoretische kennis paraat en de praktijk-kennis kunnen zij opdoen tijdens het werk, waarbij het eindniveau van de afgestudeerden tevens wordt verhoogd. Door studenten tijdelijk in dienst te nemen, kan er makkelijk een stageplaats of een instapfunctie volgen.
Voor bedrijven zijn studenten relatief goedkope krachten en flexibel, zodat zij breed inzetbaar zijn. Daarbij zien we de laatste jaren dat studenten meer tijd hebben om te werken omdat het aantal college-uren steeds verder teruggebracht wordt. Internet biedt studenten gemakkelijke, en laagdrempelige methoden om aan een baan te komen. Bij Studentenbaan.nl kunnen bedrijven en studenten zonder kosten met elkaar in contact komen of een vacature/oproep op de site plaatsen.

Einde persbericht.

Studentenbaan.nl is op Internet te vinden op https://www.studentenbaan.nl

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Dennis Jipping

DJipping@studentenbaan.nl
06-55393182

Deel: ' Studentenbaan.nl Beter inzetten van studenten '
Lees ook