Cap Gemini Ernst & YoungPersberichten

Utrecht, 09 august 2001

Studentencomplex Cambridgelaan te Utrecht als eerste aangesloten op supersnel internet

Dit is een gezamenlijk persbericht van Stichting Sociale Huisvesting Utrecht en Cap Gemini Ernst & Young

Sinds woensdag 1 augustus j.l. hebben meer dan 1000 bewoners op het studentencomplex Cambridgelaan te Utrecht de beschikking over een supersnelle internetverbinding van 100 Mbit/sec op hun kamer. Dit is de eerste fase van het project waarbij de Stichting Sociale Huisvesting Utrecht (SSH) een geheel nieuw netwerk aanlegt voor hoogwaardig breedband-internet in 4400 studenteneenheden. Hoofdaannemer van dit project is Cap Gemini Ernst & Young (CGE&Y).

De supersnelle internetaansluiting wordt een standaard voorziening op de SSH-complexen Cambridgelaan, Ina Boudier-Bakkerlaan (IBB), Tuindorp-West en Warande (Zeist). Zonder telefoon- of abonnementskosten kunnen de bewoners permanent het internet op. De kosten van deze voorziening worden verrekend in de huurprijs (ongeveer f 30,- per maand).

Met het nieuwe netwerk voorziet de SSH in de groeiende behoefte onder de bewoners om voor studie en werk te communiceren via een hoogwaardige internetverbinding. De eerste reacties van de gebruikers op de aansluiting zijn erg positief.

De SSH kan de hoogwaardige internetverbinding bieden voor een redelijke prijs mede dankzij de medewerking van de Universiteit Utrecht, de Hogeschool van Utrecht en Cap Gemini Ernst Young. De verbindingen komen tot stand via Surfnet, het gigabitnet van het hoger onderwijs. Niet-studerenden die op de SSH-complexen woonachtig zijn, krijgen toegang tot het internet via een commerciële aanbieder. Om te beschikken over de juiste netwerkkaart, kunnen de bewoners terecht bij het woonbestuur Cambridgelaan, die ze tegen gereduceerd tarief aanbiedt. In juni 2002 moeten de vier complexen zijn aangesloten.

Over Cap Gemini Ernst & Young Cap Gemini Ernst & Young is een vooraanstaande organisatie in management consulting en IT-dienstverlening. Het geïntegreerd kunnen aanbieden van deze activiteiten maakt de onderneming tot een unieke zakelijke dienstverlener. Het bedrijf helpt middelgrote tot grote nationale en multinationale ondernemingen en non-profit organisaties met het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Wereldwijd telt de organisatie meer dan 60.000 medewerkers, waarvan 7.000 in Nederland. De organisatie is genoteerd aan de aandelenbeurzen in Parijs en Amsterdam en behaalde in 2000 een omzet van 8,5 miljard euro. Meer informatie over specifieke dienstverlening, kantoren en research is beschikbaar op: www.nl.cgey.com.

Op 1 april 1999 heeft Cap Gemini Ernst Young het Academisch Computercentrum Utrecht (ACCU) van de Universiteit Utrecht overgenomen en hebben beide partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze overeenkomst heeft een looptijd van 5 jaar en houdt in dat CGE&Y onder andere verantwoordelijk is voor het beheer van de centrale administratieve systemen en het universitaire spraak- en datanetwerk.

Over SSH
De SSH is een Utrechtse woningcorporatie, gespecialiseerd in de huisvesting van studerende jongeren. De SSH verhuurt, bouwt en beheert woonruimte in Utrecht stad en de regio. Met het verschaffen van onderdak aan ruim 7.500 huurders vervult de SSH een belangrijke maatschappelijke taak. De komende jaren zal het bezit nog aanzienlijk worden uitgebreid. De SSH biedt studerende jongeren en andere bijzondere groepen betaalbare huisvesting van goede kwaliteit. De SSH is één van de zeven studentenhuisvesters die landelijk samenwerken binnen Kences, het Kenniscentrum Studentenhuisvesting. Meer informatie over de SSH is te vinden op https://www.sshu.nl/

EINDE PERSBERICHT

Deel: ' Studentencomplex Utrecht aangesloten op supersnel internet '
Lees ook