Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

Ronald Giphart, Joost Zwagerman, Helga van Leur en Peter R. de Vries op Studiefestival in Leiden

Persbericht 27 (23 febr-2000)

Op zaterdag 11 maart houdt de Universiteit Leiden in en rond de Pieterskerk het Studiefestival. Naasts studiekeuzetests en een studiemarkt met voorlichting over alle Leidse studies, het studentenleven, stages en banen zijn er optredens van Leidse hoogleraren met bekende Nederlanders.

Het festival begint om 11 uur. Om 13 uur is er een gezamenlijk optreden van Joost Zwagerman en de Leidse hoogleraar moderne literatuur Ton Anbeek. Zwagerman debuteerde in 1986 met de roman De Houdgreep. In 1989 verscheen zijn geruchtmakende roman Gimmick!. Vals licht (1992) leverde hem een nominatie voor de Ako-literatuurprijs op. De roman Buitenvrouw (1994) behaalde de zesde plaats bij de Nederlandse Publieksprijs 1995.

De weersverwachting is een belangrijke maatschappelijke toepassing van de wetenschap. Hoe ver kun je in de voorspelling van het weer met de huidige technieken gaan? Helga van Leur, door de lezers van het radio- en televisietijdschrift Televizier uitgeroepen tot weervrouw van het jaar, en

hoogleraar sterrenkunde Vincent Icke bespreken om 14 uur de impact van het weer op aarde en tussen de sterren.

Ronald Giphart staat om 15 uur op het podium. Hij besloot al op zijn zeventiende schrijver te worden. Zijn roman Ik ook van jou werd bekroond met de Gouden Ezelsoor voor het best verkochte debuut in 1992. Van Giphart verschenen verder onder andere de roman Giph, de verhalenbundel Het feest der liefde en de romans Phileine zegt sorry en De Voorzitter.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries onderzoekt, ontmaskert klaagt aan en verdedigt. Slachtoffers van misdrijven en nabestaanden melden zich en masse bij de redactie van zijn tv-programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever op SBS 6. In de superspeurder hebben ze kennelijk meer vertrouwen dan in justitie. De Leidse hoogleraar strafrecht Theo de Roos discussieert met hem over de spanning tussen het recht in eigen hand nemen en het rechtstelsel en fouten in spectaculaire misdrijfzaken.

Tussendoor zijn er optredens van studenten met muziek en theater en van een stand-up comedian en vanaf 17.15 uur speelt de band Groove Zone.

Het programma en gratis toegangsbewijs zijn verkrijgbaar bij de Studielijn:

telefoon 071 527 11 11,
e-mail: studielijn@bvdu.leidenuniv.nl, URL: http://www.leidenuniv.nl/studiefestival/.

Meer informatie: drs. W.P. van Amerongen, Internationalisering, Communicatie en Studenten; Tel. 071-5273233 / Email W.P.van_Amerongen@bvdu.leidenuniv.nl / 02 maart 2000, 12:34 uur

Deel: ' Studiefestival universiteit Leiden in en rond Pieterskerk '
Lees ook