Ingezonden persbericht


Persbericht Studium Generale

Speakers, maandag 17 maart, 20.15 uur, toegang gratis The secret life of Fausto Coppi

Onder verdachte omstandigheden stierf de bij leven al legendarische cyclist Fausto Coppi (1919) op 2 januari 1960 aan de gevolgen van een koers in Opper-Volta. Over de doodsoorzaak woedden in 2002 nog de wildste geruchten, maar voor een rechtbank in Italië kon vergiftiging niet worden bewezen en moeten we (voorlopig) aannemen dat hij aan malaria is bezweken. Zo is de dood van deze wielerheld, die al op twintigjarige leeftijd de Giro d'Italia won, exemplarisch voor zijn geruchtmakende, turbulente leven. Wie was deze fameuze tijdrijder, begenadigd klimmer, 2-voudig Tourwinnaar en brokkenpiloot, wiens minnares La Dama Bianca wegens bigamie in het cachot terechtkwam?

Martin Ros is schrijver op vele fronten, wielerhistoricus op eenzame hoogte, boekenverslinder en bloemrijk verteller. Hij publiceerde biografieën van Gerrit Schulte en Fausto Coppi, Triomf. De heldenlevens van Gino Bartali en Fausto Coppi en een standaardwerk over alle Tours na de oorlog.

Speakers, Burgwal 45-49, 2601 DC Delft Toegang gratis Informatie: Studium Generale mailto:studiumgenerale@tbm.tudelft.nl http://www.sg.tudelft.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Studium General TU Delft The secret life of Fausto Coppi '
Lees ook