AutoRai

14-5-2002

Subsidie op Renault Kangoo Electrique

Vanaf vandaag krijgen lagere overheden, bedrijven en particulieren subsidie bij aanschaf van de Renault Kangoo Electrique. Afhankelijk van het type voertuig kan deze subsidie oplopen tot ruim 4.000,- per auto.

Deze subsidie, verstrekt in het kader van het programma DEMO, geldt voor de eerste 100 Kangoo Electriques die Renault in Nederland verkoopt.

Een betrouwbaar en schoon alternatief
De Renault Kangoo Electrique behoort tot de nieuwste generatie elektrische voertuigen. Deze auto is in stad en regio qua prestaties, service en onderhoud een betrouwbaar alternatief. Door de 100% elektrische aandrijving is dit voertuig zeer schoon en stil, waardoor het bijdraagt aan de invulling van milieudoelstellingen van overheden en bedrijfsleven. De Kangoo Electrique dient inmiddels als basis voor een nieuw en uniek vervoersconcept in Utrecht onder de naam GreenCab, het allereerste taxibedrijf met elektrisch aangedreven autos op groene stroom.

Het subsidieprogramma DEMO
Novem, de Nederlandse onderneming voor energie en milieu, ondersteunt door middel van het subsidieprogramma DEMO (Demonstratieprojecten mobiele bronnen) de marktintroductie van substantieel schonere en zuinigere voertuigen. Novem voert dit programma uit in opdracht van het Ministerie van VROM.

Renault en het milieu
De Kangoo Electrique is een concreet voorbeeld van de inspanningen van Renault om schonere mobiliteit te realiseren. Het milieu is voor Renault een zeer belangrijk aandachtspunt. Het Franse concern wil autos ontwikkelen die het milieu zo min mogelijk belasten. Renault investeert daarom jaarlijks honderden miljoenen euros in onderzoek, tests en nieuwe technieken met als doel het gebruik van alternatieve brandstoffen en vervangende energie te stimuleren. Om die reden is eind 1999 bij Renault SA in Frankrijk de afdeling Autos op Alternatieve Energie opgezet.

Kijken en rijden
Geïnteresseerden kunnen in de praktijk kennismaken met de Renault Kangoo Electrique op de voertuigdag van Novem. Deze vindt plaats op 5 juni 2002 in Driebergen. Voor meer informatie en aanmelding kunt u bellen met 030-223 28 18.

Deel: ' Subsidie op Renault Kangoo Electrique '
Lees ook