---

Ministerie van Defensie---

Successen marinefregat tijdens patrouilles Caraïbisch Gebied

26-02-2003

Het marinefregat Hr.Ms. Bloys van Treslong, momenteel gestationeerd op de Nederlandse Antillen, is maandag (24 februari) twee keer in actie gekomen tijdens haar patrouilles in het Caraïbisch Gebied. De ene keer leidde de inzet van het fregat tot het zekerstellen van 3,5 kilogram marihuana, de tweede keer werden vier illegalen aangehouden.

De eerste inzet betrof de bark "Faith". Door Hr.Ms. Bloys van Treslong werd geconstateerd dat zich aan boord van het kleine scheepje erg veel mensen bevonden. Hierop werd het schip naar Sint Maarten begeleid. Daar werd het schip door een zogenoemd "boarding team" van het marinefregat en door de douane onderzocht. Van de tien personen aan boord bleken er vier betalende passagiers te zijn. Bij een van de passagiers werd 3,5 kilogram marihuana aangetroffen. Ook werd geconstateerd dat er geen passagierslijst en onvoldoende reddings- en brandblusmiddelen aan boord waren.

Eveneens op maandag werd in de avonduren de zeilboot "Dushi", afkomstig uit Dominica, door het fregat waargenomen. De zeilboot was onderweg naar Sint Maarten en werd verschillende keren zonder succes door het fregat via de radio opgeroepen. Nadat de oproep van het fregat uiteindelijk werd beantwoord, gaf de kapitein van het schip direct toestemming aan het fregat om aan boord te mogen komen. Hiervoor ging de "Dushi" voor anker in Great Bay. Tijdens het onderzoek van het "boarding team" en de douane, werden de vier illegalen aangetroffen die vervolgens aan de politie werden overgedragen.

Deel: ' Successen marinefregat tijdens patrouilles Caraïbisch Gebied '
Lees ook