Kiwanis Amsterdam en Stichting Papageno werken samen met Jaap van Zweden


Benefietconcert Kiwanis Club Amsterdam met Jaap van Zweden levert EUR 260.000,- op voor Stichting Papageno

Amsterdam, 20160408 -- Het benefietconcert van Kiwanis Club Amsterdam was het eerste concert in Amsterdam van Jaap van Zweden in zijn nieuwe functie als chef-dirigent van het New York Philharmonic. Het concert dat plaatsvond op dinsdag 5 april in RAI Amsterdam heeft maar liefst EUR 260.000,- opgebracht. De benefietavond was een initiatief van Kiwanis Club Amsterdam ter gelegenheid van hun 50-jarig jubileum. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Papageno.

Benefietconcert Kiwanis Club Amsterdam met Jaap van Zweden levert EUR 260.000,- opHet benefietconcert in het RAI Theater was zo goed als uitverkocht. Camerata RCO, leden van het Koninklijk Concertgebouworkest, de pianisten Lucas en Arthur Jussen, Alexander Kerr en Jeroen Woudstra speelden geliefde werken van Mozart. Alle musici traden belangeloos op.

Voorafgaand aan het concert was een benefietdiner voor genodigden van Kiwanis en Papageno. De presentatie van de avond lag in handen van Ivo Niehe. Tijdens het diner vond onder leiding van Jop Ubbens een veiling plaats. Een van de kavels was een reis naar New York om als gast van Jaap van Zweden een van zijn debuutconcerten als chef-dirigent van het New York Philharmonic bij te wonen.

Voorzitter Bas Wijnstra van Kiwanis Club Amsterdam: “We kijken met veel voldoening terug op een geweldig benefietconcert. Het was een eer om ons jaarlijks terugkerend benefietconcert in goed overleg met Papageno te organiseren. Onze warme banden met Jaap van Zweden hebben bijgedragen aan deze geweldige opbrengst voor de stichting Papageno

Over Kiwanis Club Amsterdam

Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie, verenigd in lokale serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Op vele manieren dragen de clubs bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen door fundraising projecten en andere activiteiten.

Kiwanis Club Amsterdam bestaat dit jaar 50 jaar en is de eerste Kiwanis Club die in Nederland is opgericht. Ondertussen zijn er 115 Clubs verspreid over heel Nederland. De Kiwanis International organisatie is meer dan 100 jaar oud. Het door KC Amsterdam georganiseerde jaarlijks terugkerend Kiwanis Benefietconcert stond deze 21e keer in het teken van hun 50-jarig jubileum.

Over Papageno

Papageno is een stichting – opgezet door Aaltje en Jaap van Zweden - die zich inzet om de kwaliteit van leven te verbeteren van kinderen en jongvolwassenen met autisme. Met onder meer muziektherapie helpt Papageno deze kinderen uit hun isolement. Papageno is vernoemd naar de vogelvanger uit Mozarts opera Die Zauberflöte. In de hoop dat deze toverfluit ook het leven van kinderen en jongeren met autisme positief verandert.


Deel: ' Succesvol benefietconcert Kiwanis Club Amsterdam met Jaap van Zweden '
Lees ook