Ingezonden persbericht


Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Succesvol buitenlands uitstapje voor Braspenning Racing

Zolder (B)/Amsterdam, 19 augustus 2001. Het Amsterdamse raceteam Braspenning Racing heeft tijdens de achtste race van de Dutch Supercar Challenge op het circuit van Zolder vier podiumplaatsen behaald. Arjen Vels zegevierde in de klasse Sport I, Hank Kruijt was de snelste in de klasse Sport II. Hans Ambaum werd derde in de klasse Marcos Mantis, Bob Pront zag als derde de finish in de klasse Sport I. Braspenning-coureur Arthur Janssen behield zijn eerste plaats in het tussenklassement van de klasse Sport I, Nol Köhler staat op de tweede plek in het klassement van de klasse Supersport.

Na races op Circuit Park Zandvoort en het TT Circuit Assen was de achtste ronde van de Dutch Supercar Challenge de eerste race in het buitenland. De race duurde 65 minuten.

Tijdens de tijdtraining op zaterdag presteerden de coureurs van Braspenning Racing al goed. Arjen Vels reed de snelste trainingstijd in de klasse Sport I, hij werd op de voet gevolgd door zijn teamgenoot Arthur Janssen. Hank Kruijt stelde de pole position veilig in de klasse Sport II. Hans Ambaum liet de derde trainingstijd noteren in de klasse Marcos Mantis.

In de 65 minuten durende race reden Arjen Vels en Hank Kruijt nagenoeg de hele race op kop in hun klasse. Vels werd nog wel even geremd door een onbezonnen actie van een achterligger, die ertoe leidde dat Arjen achterstevoren ging. Hij wist de race toch als winnaar af te sluiten, op slechts een halve seconde gevolgd door tweede man Charles Vink!

Hank Kruijt was heel blij met zijn zege in de klasse Sport II. "Mijn doelstelling voor dit seizoen was een podiumplaats, dat is hierbij gelukt", aldus de dit seizoen debuterende coureur. Bob Pront miste de vrije trainingen op vrijdag, hij begon daardoor zonder voorbereiding aan de tijdtraining op zaterdag. Desondanks reed hij de vijfde tijd. In de race was Pront continu in de voorste gelederen van de klasse Sport I te vinden, met een mooie derde plaats als resultaat. Arthur Janssen eindigde als vierde in de klasse Sport I, de regerend kampioen behoudt de leiding in het tussenklassement.

"Het was een topweekeinde", concludeerde teameigenaar Ron Braspenning. "We hebben weer de nodige podiumplaatsen veiliggesteld, minstens zo belangrijk is dat we het heel gezellig hebben gehad met z n allen!"

Braspenning Racing is het grootste en gezelligste raceteam van Nederland. Braspenning Racing komt dit seizoen met maar liefst veertien coureurs uit in de Dutch Supercar Challenge. Het team wordt onder andere gesteund door Auto Trader, Braspenning Tuning, Dunlop en Drukkerij de Zon.

Volgende race: 16 september, Spa-Francorchamps (B).

Voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor nadere informatie: Ron Braspenning, tel. (020) 63 43 434

Zoekwoorden:

Deel: ' Succesvol buitenlands uitstapje voor Braspenning Racing '
Lees ook