Ingezonden persbericht

(persbericht)

Succesvol Voorproefje voor Proeven Beurs van Berlage

Amsterdam, 18 juni - Ruim twintig personen, onder wie culinaire journalisten, bezochten de presentatie van Proeven Beurs van Berlage, een project van Beurs van Berlage, Ven Business Events en The Wine & Food Association. Onder het motto 'Voorproefje' kregen zij niet alleen tekst en uitleg over wat deze in september te houden beurs voor consumenten en brede horeca inhoudt, maar konden zij ook daadwerkelijk ervaren waar het bij dit laagdrempelige evenement om zal draaien: proeven, smaak, zelf ontdekken wat je lekker vindt, respect hebben voor elkaars voorkeuren.

Ondanks de extreme temperaturen was de opkomst groot en dat gold ook voor de enthousiaste deelname aan de proeverij die centraal stond. In twee uur tijd passeerden 5 verschillende gangen met smaakvolle gerechtjes en hapjes, waaronder diverse ham- en kaassoorten, foie gras en dim sums de revue, begeleid door in totaal 23 uiteenlopende typen wijn uit onder andere Frankrijk, Portugal, Spanje en Itali.

In contrast met de laagdrempeligheid van Proeven Beurs van Berlage werd de bijeenkomst gestart met kaviaar en champagne. Importeur Wijn Verlinden uit Den Bosch had gezorgd voor een glas Champagne Bollinger, terwijl Ashkan Mossafaian van TradeSynergy naast kaviaar uit Iran, de aanwezigen tevens verraste op kaviaar uit de Mississippi: een primeur voor Nederland en de tweede gelegenheid waarbij dit product ooit werd gepresenteerd.

Guus Bakker, directeur van de Beurs van Berlage vertelde iets over de geschiedenis van het monumentale gebouw en benadrukte het streven om de beurs weer de functie te geven die architect Berlage ooit voor ogen stond: die van ontmoetingsplaats waar kunst, cultuur en maatschappij bijeenkomen. Proeven Beurs van Berlage staat voor wijn en spijs voor iedereen en past daarom uitstekend binnen dit concept.
John van de Ven gaf wat nader inzicht in de logistiek die komt kijken bij een evenement als Proeven Beurs van Berlage, terwijl Jan van Lissum en Carsten Klint nader ingingen op de opzet van de beurs en op wat proeven eigenlijk inhoudt.

Proeven Beurs van Berlage - Ontdekken wat lekker is Een glas wijn, een stuk vlees, een tapa, een blokje kaas, een salade, een fruitdessert.... Op een foto in een advertentie of een glossy magazine kan het er heerlijk uitzien, zeker met een uitnodigende tekst erbij. Maar of het ook werkelijk lekker is, bepaalt iedereen voor zich. Niet door ernaar te kijken of erover te lezen, maar door te proeven.

Op 22 en 23 september kan iedereen zelf komen proeven in de Beurs van Berlage te Amsterdam: Proeven Beurs van Berlage is een evenement waarbij onze hedendaagse culinaire cultuur, uiteenlopend van klassiek tot trendy, centraal staat. De nadruk ligt op wijn en spijs voor iedereen, toegankelijk, lekker en betaalbaar. Tegelijk leerzaam en puur genieten!

Unieke primeur! - Mobiel Proeven biedt wegwijs in een wereld van smaken De bezoeker heeft de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de beursvloer op te gaan, maar kan ook kosteloos deelnemen aan Mobiel Proeven, een boeiende, begeleide tour langs verschillende stands, waarbij uitleg wordt gegeven over de uiteenlopende lekkernijen en wijnen en tips aan de hand worden gedaan omtrent het combineren van wijn en spijs. Mobiel Proeven gaat ieder heel uur van start.
Naast allerlei activiteiten waaraan iedereen kan deelnemen, worden op beide dagen ook een aantal dinerbonnen verloot, waarmee 2 personen zich een avond culinair kunnen laten verwennen bij een toonaangevend restaurant ergens in Nederland.

Openingstijden "Proeven Beurs van Berlage Amsterdam" Zondag 22 september 2002 van 11.00 uur tot 18.00 uur Maandag 23 september 2002 van 11.00 uur tot 18.00 uur

Doelgroep voor beide dagen;
Levensgenieters, fijnproevers, consumenten, restaurateurs, chefs, sommeliers, (horeca)ondernemers, gastvrouwen en -heren, patissiers, F&B medewerkers, slijters, wijnhandelaren, (delicatessen)winkeliers, toeleveringsbedrijven.

Toegangsprijzen
10,00 per persoon voorverkoop (via e-mail/ fax)
25,00 per persoon aan de kassa.
Pers is op beide dagen welkom, U kunt via e-mail gratis toegangskaarten verkrijgen.

Correspondentieadres:
Proeven Beurs van Berlage Amsterdam
Oude Schans 11
1011 KR AMSTERDAM
telefoon: 020 - 6251298
fax: 020 - 6245028
e-mail: winestone@wxs.nl / www.proeven.org


---

---
Niet voor publicatie:

Lezersaanbieding
Het artikel dat u in uw publicatie wijdt aan Proeven Beurs van Berlage kunt u vergezeld doen gaan van een lezersaanbieding. U kunt hiervoor eventueel de volgende tekst gebruiken:

22 en 23 september: Proeven Beurs van Berlage - Lekker n betaalbaar!

Gaat u ook proeven in de Beurs van Berlage?
Als lezer van ontvangt u op n van beide dagen bij inlevering van onderstaande bon 15 korting op de toegangsprijs van 25.

Ja, ik proef graag mee!
Naam: ............................. Adres:............................. Woonplaats:........................ E-mail:............................

Correspondentieadres:
Proeven Beurs van Berlage Amsterdam
Oude Schans 11
1011 KR AMSTERDAM
telefoon: 020 - 6251298
fax: 020 - 6245028
e-mail: winestone@wxs.nl / www.proeven.org

Contactpersonen projectteam "Proeven Beurs van Berlage Amsterdam" Carsten Klint, telefoon: 06-18 46 27 64 (The Wine & Food Association) John van de Ven, telefoon: 020 - 398 88 67 (VEN Business Events)

Proeven Beurs van Berlage Amsterdam is een project van Beurs van Berlage, Ven Business Events en The Wine & Food Association.

Deel: ' Succesvol Voorproefje voor Proeven Beurs van Berlage '
Lees ook