Ingezonden persbericht


Expositie Playmobil verlengd

Het Museum van de Twintigste Eeuw te Hoorn heeft besloten de succesvolle tentoonstelling "De wereld van PLAYMOBIL" te verlengen tot en met 14 december 2008. PLAYMOBIL bestaat bijna 35 jaar en is voor de eerste maal in een Nederlands museum te zien en trok in drie maanden al 30.000 bezoekers uit het hele land.

Collectiestukken uit de jaren 30, 50 en 60 geven de rijke traditie en de productie van het familiebedrijf Geobra Brandstätter uit Zirndorf weer. De firma kan, naast PLAYMOBIL, op enkele andere grote successen terugkijken. Zo lanceerden ze ondermeer de Hoelahoep in 1958. Begin jaren 70 bedacht Hans Beck, het hoofd van de afdeling ontwikkeling van de firma, de altijd lachende speelfiguren en creëerde daarmee een heel nieuw speelconcept.

In de tentoonstelling kun je ontdekken hoe PLAYMOBIL-producten worden ontwikkeld, van idee en ontwerp tot de verpakking. Sinds 1974 zijn er PLAYMOBIL producten in de handel verkrijgbaar. In het museum kun je ook artikelen uit de eerste PLAYMOBIL collectie vinden. Wanneer je figuurtjes van vroeger en nu met elkaar vergelijkt, is de ontwikkeling duidelijk zichtbaar. Op vijf speeltafels kunnen kinderen met verschillende thema's spelen.

Diorama's, waarin verschillende complete PLAYMOBIL leefwerelden worden weergegeven, vormen het absolute hoogtepunt van de tentoonstelling. Onderwerpen als het ridder-, western- en het stadsleven-thema komen aan bod. Verder ontmoet je op de tentoonsteling levensgrote PLAYMOBIL figuren. Met hun grootte van 160cm staan ze oog in oog met de bezoekers. In de PLAYMOBIL-bioscoop worden continu prachtige animatiefilms vertoond en een machine produceert PLAYMOBIL-muisjes die je zelfs mee mag nemen.

In het museum is tijdelijk een PLAYMOBIL-shop gehuisvest. Daar is bijna alles van het populaire speelgoedmerk te koop tegen scherpe prijzen. De tentoonstelling kwam to stand met de vriendelijke ondersteuning van PLAYMOBIL Benelux en Geobra Brandstätter GmbH & Co. KG, Zirndorf. Voor informatie kijkt u op de museumsite www.museumhoorn.nl

Einde persbericht

Voor nadere info, persmap of fotomateriaal: Hans Stuijfbergen, info@museumhoorn.nl

Algemene gegevens

Plaats Museum Van de Twintigste Eeuw, Hoorn, Bierkade 4 Data 22 juni tot en met 14 december 2008
Openingsuren dinsdag t/m vrijdag 10-17 uur, zaterdag en zondag 12-17 uur Toegangsprijzen Kinderen 4 t/m 16 jaar: ? 3,-, Volwassenen: ? 4,50, MuseumKaart: gratis Contact 0229-214001
Internet www.museumhoorn.nl
E-Mail info@museumhoorn.nl

Deel: ' Succesvolle expositie Playmobil in Hoorn verlengd '


Lees ook