Sun Enterprise 10000 voor serviceline Baan van Origin

Amersfoort/Barneveld, 16 juli 1999 - Met enig vertoon zijn bij de serviceline Baan van Origin in Barneveld nieuwe systemen van Sun Microsystems afgeleverd.

De investering betrof enerzijds een vervanging van bestaande systemen en anderzijds een uitbreiding van capaciteit, met het oog op de groeiende belangstelling voor Baan-oplossingen. Origin is van oudsher een belangrijke business partner van Baan. De serviceline Baan in Barneveld is gespecialiseerd in de volledige dienstverlening rondom de producten van Baan Company.

Rob Huisman, practicemanager van de Origin serviceline Baan: "Sun Microsystems heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een krachtig en betrouwbaar Baan-platform waarmee we prima kunnen doorgroeien. De keuze voor Sun is mede ingegeven door de prima benchmark-resultaten en de schaalbaarheid van de systemen."

In Barneveld zijn één Tape-Robot, vijf Storage Racks met in totaal 48 Storage Arrays en een Sun Enterprise 10000 met zes processoren geïnstalleerd. Dit zorgde wel voor enige commotie omdat de computerruimte zich op de eerste etage bevindt en de systemen van buitenaf door een gat in de gevel naar binnen moesten worden getakeld. Vooral het takelwerk door een grote hoogwerker luisterde zeer nauw, omdat dergelijke systemen bij voorkeur volledig waterpas en schokvrij dienen te worden vervoerd. Met slechts enkele centimeters speling konden de grote systemen in de computerruimte worden geplaatst.

De Enterprise 10000 is het vlaggenschip van de Sun Enterprise-serverreeks. Het syteem is aanvoerder van het Baan-benchmark-klassement en kan worden uitgebreid tot 64 processoren, wat in combinatie met het Solaris- besturingssysteem, resulteert in een vrijwel lineaire schaalbaarheid. Daarnaast is het systeem uitgerust met tal van high-availability-opties zoals hot swappable processoren, dynamic domain partitioning en clustering.

copyright © 1999 sun microsystems nederland bv, amersfoort. alle rechten voorbehouden.

Deel: ' Sun Enterprise 10000 voor serviceline Baan van Origin '
Lees ook