( BW)(CA-SUN-MICROSYSTEMS) Sun Microsystems' open conferentie voor ontwikkelaars, CommunityOne, naar Oslo

Business Editors

SANTA CLARA, Californi--(BUSINESS WIRE)--Mar 30, 2009-- CommunityOne Oslo biedt meer dan 30 sessies bij gratis evenement voor ontwikkelaars

Sun Microsystems, Inc. (NASDAQ:JAVA), heeft vandaag de details bekendgemaakt van haar Europese CommunityOne-conferentie, die gepland staat voor 15 april 2009 in het Folketeateret in Oslo, Noorwegen. Dit is de eerste keer dat CommunityOne, dat sinds de oprichting in 2007 in San Francisco (VS) blijft groeien in populariteit, in Europa zal worden gehouden. De toegang tot CommunityOne op woensdag 15 april a.s. is gratis. Klik hier voor het volledige programma en om u vandaag nog in te schrijven.

“De groeiende populariteit van CommunityOne heeft ertoe geleid dat Sun deze extra conferentie en locatie heeft toegevoegd voor de duizenden ontwikkelaars die CommunityOne graag willen meemaken en eraan willen deelnemen”, aldus Lasse Andresen, Chief Technology Officer Software voor Sun Microsystems in Centraal- en Noord-Europa. “Als toonaangevende verkoper van ‘open source’-toepassingen zet Sun zich in voor het uitbreiden en versterken van de gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers van ‘open source’-toepassingen en we zijn ontzettend blij dat we een open forum aan kunnen bieden voor educatie, interactie en uitwisseling bij CommunityOne.”

De belangrijkste toespraak bij de algemene sessie van de conferentie, getiteld “Connecting the Dots: Open Source and Cloud Computing”, wordt gegeven door Ian Murdock, vice-president Emerging Platforms bij Sun. Daarnaast zal Hkon Wium Lie, Chief Technology Officer van Opera Software, de maker van internetbrowsers voor pc’s, notebooks en mobiele telefonie, zich aansluiten bij Murdock. In zijn toespraak, getiteld “One Web”, zal Lie bespreken hoe de internetstandaarden en het internet zich hebben ontwikkeld van een door onderzoekers gedeeld tekstmedium tot een rijke elektronische omgeving voor iedereen.

CommunityOne Oslo is een eendaags evenement dat ontwikkelaars, studenten en technologen samen zal brengen die zich zullen richten op vernieuwing en het gebruik van “open source”-toepassingen. De conferentieprogramma’s zijn het resultaat van een openbare oproep voor essays en biedt meer dan 30 sessies geleid door bijdragers aan tientallen “open source”- en gemeenschapsprojecten zoals MySQL, GlassFish, JavaFX, OpenSolaris NetBeans, Groovy, PHP, Apache, Android en vele andere. CommunityOne biedt daarnaast praktische technologiedemonstraties en een “Open Space” waarbij “open source”-groepen publieke discussie kunnen voeren.

Het programma voor CommunityOne 2009 bestaat uit tientallen diepgaande technologische sessies, waaronder:

  • Nieuwe generatie platformen: ontwikkeling en toepassing bij internet (“the cloud”) en virtualisatie
  • Sociale en gezamenlijke platformen: sociale netwerken en Web 2.0-trends
  • RIA’s en scripting: interactieve, of rijke, internetapplicaties (RIA’s), scripting en tools
  • Internetplatformen: dynamische talen, databases, en internet- en applicatieservers
  • FOSS: “open source”-projecten, bedrijfsmodellen en trends

Over Sun Microsystems, Inc.

Sun Microsystems ontwikkelt de technologien die de wereldwijde markt aansturen. Sun, geleid door n enkele visie: “The Network is the Computer”, stimuleert netwerkparticipatie door middel van gedeelde innovatie, ontwikkeling van gemeenschappen en een leidende positie op de “open source”-markt. Sun is bereikbaar via een van de vestigingen in meer dan 100 landen en via de website: https://sun.com.

Sun, Sun Microsystems, het Sun-logo, Java, JavaFX, Solaris, OpenSolaris, GlassFish, MySQL, NetBeans, OpenJDK, OpenOffice.org en ‘The Network is the Computer’ zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. en haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Sun Microsystems, Inc.
Terri Molini, +1 408-404-4976
Terri.Molini@Sun.COM
of
Bite PR voor Sun Microsystems, Inc.
Melanie Terbeek, +1 415-365-0402
Melanie.Terbeek@BitePR.COM

Deel: ' Sun houdt eerste Europese open conferentie voor ontwikkelaars in Oslo '
Lees ook