Sun kondigt nieuwste versie PersonalJava aan

Sun heeft recentelijk versie 3.0 van haar PersonalJava applicatieomgeving aangekondigd. Deze nieuwste versie heeft een Truffle grafische toolkit met uitgebreide features voor de eenvoudige ontwikkeling van Consumer Orientated grafische user interfaces.

Truffle bevat een window-systeem en een apparatenset die door de toepassing van de Java-ontwikkeltaal gemakkelijk te poorten zijn. Met de grafische toolkit kunnen producenten hun apparatuur voorzien van specifieke eigenschappen als 'look-and-feel', die bijvoorbeeld zeer bruikbaar zijn voor touch screen-toepassingen. In vergelijking met eerdere verschenen oplossingen hebben de user interfaces die met de Truffle toolkit zijn samengesteld aanzienlijk minder geheugen nodig.

Versie 3.0 van de PersonalJava applicatieomgeving en versie 1.0 van de Java Embedded applicatieomgeving maken deel uit van het nieuwe Community Source Licensing model van Sun. Dit betekent dat de broncode beschikbaar is voor licentiehouders die deze willen gebruiken voor ontwikkeling. Sun wil met dit programma de ontwikkelingen op dit gebied stimuleren. Volgens planning is de broncode van de PersonalJava en EmbeddedJava technologie in februari 1999 voor het publiek beschikbaar.

copyright © 1999 sun microsystems nederland bv, amersfoort. alle rechten voorbehouden.

Deel: ' Sun kondigt nieuwste versie PersonalJava aan '
Lees ook