14a06a4.gif

Sun Microsystems werkt met meer dan 30 business partners aan open identiteitsoplossing

Sun Microsystems roept branche op Liberty Alliance project te ondersteunen

Amersfoort, 28 september 2001 Sun Microsystems neemt actief deel aan het Liberty Alliance Project(www.projectliberty.org). Dit initiatief heeft tot doel zakelijke en technologische oplossingen te ontwikkelen voor het opslaan en toepassen van netwerkidentiteiten.

De deelnemers aan het Liberty Alliance Project vertegenwoordigen in totaal meer dan 1 miljard namen van klanten, partners en werknemers. Zij hebben de intentie om toepassingen te creëren voor het beheer van netwerkidentiteiten, waarmee universele toegang tot verschillende websites mogelijk wordt. Uiteindelijk streeft de alliantie naar één gezamenlijke, platform-onafhankelijke oplossing voor alle apparaten die met het internet verbonden zijn, van traditionele desktop computers en mobiele telefoons tot en met credit cards, automobielen en verkooppunten.

Als deelnemer aan dit project vertegenwoordigt Sun Microsystems een brede groep ontwikkelaars, klanten en werknemers. Het bedrijf zal een rol spelen in het ontwikkelen van producten die gebaseerd zijn op de nieuwe standaarden. Sun heeft eerdere ervaring in het creëren van een open ontwikkelingsomgeving en verwacht in een later stadium ook eigen Liberty producten te kunnen aankondigen.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn aan het Liberty Alliance Project deel te nemen, kunnen voor meer informatie terecht op: www.projectliberty.org

Liberty Alliance Project
Het Liberty Alliance Project (www.projectliberty.org) is een organisatie die gevormd is, om een open en gezamenlijke single sign-on identiteitsoplossing te creëren voor de digitale economie, voor alle apparaten die verbonden zijn aan het internet. Deelname is open voor alle commerciële en niet-commerciële organisaties. Liberty is de codenaam voor dit initiatief. De deelnemers verwachten de overeenkomst binnen 60 dagen verder te concretiseren.

Sun Microsystems

Deel: ' Sun Mycrosystems roept branche op tot steun Liberty Alliance '
Lees ook