Sun neemt licentie op 3Com's HotSync-technologie

Datasynchronisatie-technologie van Palm Computing-platform nu ook geschikt gemaakt voor Java

Maarssen / Brussel, 10 februari 1999 - Sun Microsystems heeft een licentie genomen op de HotSync-technologie voor datasynchronisatie van 3Com-dochter Palm Computing. Sun zal HotSync geschikt maken voor het Java-platform en gaat op Java gebaseerde 'conduits' (interface-programma's) ontwikkelen voor synchronisatie van de organizers van het Palm Computing-platform met applicaties die op Sun-georiënteerde systemen draaien. De stap van Sun is een belangrijke bijdrage aan verdere informatie-uitwisseling tussen platforms in mobiele, technische en zakelijke omgevingen.

Dankzij de overeenkomst kunnen Sun-gebruikers straks veelgebruikte desktop-applicaties als Desktop Mail en Calendar Manager synchroniseren met hun Palm Computing-producten, zoals de 3Com Palm III en PalmPilot Professional Edition organizers. Technisch ontwerpers bijvoorbeeld kunnen nu projectgegevens van hun werkstation eenvoudig synchroniseren met hun PC thuis, en zo effectiever en georganiseerder werken - thuis, onderweg of op de zaak. De eerste conduits die Sun gaat ontwikkelen zijn bedoeld voor synchronisatie van werkstations die op Sun-platforms draaien met de kernapplicaties van de Palm Computing producten: Address Book, Date Book (agenda), Memo Pad (notitieblok) en Palm Mail.

De Palm Computing connected organizers zijn de meest verkochte organizers ter wereld en de HotSync-technologie is ook de meest toegepaste synchronisatietechniek. Op dit moment werken meer dan 12.000 ontwikkelaars aan software-applicaties en hardware-uitbreidingen voor het Palm Computing-platform.

Over 3Com
Met meer dan 200 miljoen gebruikers over de hele wereld heeft 3Com Corporation meer mensen aangesloten op informatiebronnen dan enige andere netwerkleverancier. 3Com levert innovatieve netwerkoplossingen en informatietoegangsproducten voor grote en kleine bedrijven, telecomaanbieders en network service providers, PC-fabrikanten en consumenten. 3Com. More connected. 3Com onderhoudt websites op www.3com.nl en www.3com.be.

Zoekwoorden:

Deel: ' Sun neemt licentie op 3Com's HotSync-technologie '
Lees ook