Ingezonden persbericht


Persbericht 1 november 2010

Nieuwe naam: Sundaymorning@ekwc

Vanaf 1 november 2010 is Sundaymorning@ekwc de nieuwe naam van het Europees Keramisch Werkcentrum / European Ceramic Workcentre. Sundaymorning geeft het keramiekcentrum internationaal een makkelijker gebruiksnaam dan de tot nu toe gebruikte vierletterige afkorting.

Sundaymorning refereert aan het lome zondagochtend gevoel dat volledig afwezig is in het keramisch centrum. In 's Hertogenbosch wordt zeven dagen per week, doorgaans 16 uur per dag geëxperimenteerd met keramiek. De dynamiek is dusdanig dat deelnemers aan dit keramisch proces, na hun werkperiode van drie maanden, volledig uitgeput zijn. Sundaymorning@ekwc staat bekend om nieuwe toepassingen, vormen en technieken. Het is ook produktiehuis van belangwekkende keramische kunstwerken en ontwerpen, die in tal van musea en galeries worden getoond. Het instituut, dat in 1969 zijn deuren opende, heeft dankzij hier behaalde resultaten van beeldend kunstenaars, ontwerpers en architecten internationale faam verworven. De internationale reputatie van sundaymorning@ekwc wordt onderstreept door de vele buitenlandse kunstenaars en ontwerpers die in 's Hertogenbosch een werkperiode volgen.

Naast beeldend kunstenaars als Tony Cragg, Anish Kapoor, Armando, Rob Birza en Marc Manders hebben in sundaymorning@ekwc ook ontwerpers gewerkt als Gijs Bakker, Hella Jongerius, Marcel Wanders, Ineke Hans en Wieki Somers.

Sundaymorning@ekwc wordt geleid door Ranti Tjan. De nieuwe huisstijl is van studio Thonik uit Amsterdam. De nieuwe website van sundaymorning@ekwc wordt begin november in gebruik genomen.

Deel: ' Sundaymorning@ekwc nieuwe naam van Europees Keramisch Werkcentrum '
Lees ook