SUPUR isolatiemateriaal zorgt voor nog betere spouwmuurisolatie


IJSSELSTEIN, 20160627 -- Sinds kort maken isolatiespecialisten gebruik van het nieuwe isolatiemateriaal SUPUR om spouwmuur het isoleren. Het materiaal zorgt voor een zeer goede isolatie van de spouw, de ruimte die zich tussen de buitenmuren bevind. Aangezien er nog altijd veel woningen in Nederland zijn die ongeïsoleerde spouwmuren hebben, is de uitvinding van SUPUR zeer interessant voor woningeigenaren. Het innovatieve isolatiemateriaal biedt namelijk vele voordelen.

Wat is SUPUR?
SUPUR is polyurethaan hardschuim, dat door middel van een injectietechniek in de spouw kan worden aangebracht. Doordat er gebruik kan worden gemaakt van de injectietechniek, hoeft er geen gat in de muur gemaakt te worden om het isolatiemateriaal in de spouw te kunnen aanbrengen. Bovendien hoeven eventuele scheurtjes en gaatjes in de muur niet gedicht te worden alvorens het isolatiemateriaal kan worden aangebracht. Het materiaal zorgt namelijk dat naden en gaatjes tijdens het isoleren worden gevuld met het SUPUR materiaal. Deze manier van werken scheelt veel tijd.

Hoe SUPUR werkt
SUPUR isolatiemateriaal is op een dusdanige manier samengesteld dat, wanneer het in de spouw wordt gespoten, het zichzelf op de juiste manier in de spouw verdeelt. Het materiaal zet zich uit totdat er tegendruk van de buitenmuren komt. Op die manier wordt de spouw goed geïsoleerd. Toch wordt bij spouwmuurisolatie ook gebruik gemaakt van andere isolatiematerialen. Dat komt doordat de situatie per huis verschillend is. Het is dan ook altijd verstandig om een isolatiespecialist thuis eerst de situatie te laten bekijken, alvorens er voor een bepaald soort isolatiemateriaal gekozen wordt.

Voordelen van spouwmuurisolatie
Hoewel SUPUR tot de top behoort voor wat betreft de isolatiematerialen die gebruikt worden voor het isoleren van de spouw, is spouwmuurisolatie altijd zeer rendabel. Ook met andere materialen geniet je namelijk van vele voordelen. Zo behoort vochtoverlast op de buitenmuren na het isoleren van de spouw tot het verleden. Ook zal het in de zomer langer koel blijven in de woning. Tenslotte gaan de stookkosten omlaag doordat de warmte in de winter langer binnenshuis wordt gehouden. De investering in spouwmuurisolatie, is dan ook in veel gevallen binnen enkele jaren al terugverdiend, waarnaar je jaarlijks geld overhoud door de besparing op de stookkosten.


Deel: ' SUPUR isolatiemateriaal zorgt voor nog betere spouwmuurisolatie '
Lees ook