Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

SURFnet lanceert www.student.nl

Utrecht, 16 oktober 2001 - Op zoek naar werk of woonruimte? Zin om uit te gaan, maar geen idee waarheen? Het antwoord op deze en vele andere studentikoze vragen is sinds kort te vinden op www.student.nl, de studentenportal van SURFnet. Nuttige links, leuke links en informatie over ICT en onderwijs: het is allemaal te vinden op één overzichtelijke site. De studentenportal van SURFnet onderscheidt zich van veel andere studentensites door de niet-commerciële opzet. Op de site staan geen irritante banners of reclameboodschappen.

Actueel
Op de studentenportal staan wekelijks nieuwe links, het laatste (ICT-) nieuws en een nieuwe 'eyecandy', een in het oog springende link naar een grappige of interessante site. De links zijn onderverdeeld in rubrieken als 'wonen', 'universiteiten', 'media' en 'stage'. In de rubriek 'tools' zijn handige links te vinden naar bijvoorbeeld het telefoonboek en een reisplanner; de rubriek 'wissellinks' bevat een verzameling regelmatig wisselende links, die niet in een ander rubriek passen, maar te leuk zijn om niet te noemen.

Interactief
Studenten van hogescholen en universiteiten in Nederland kunnen op de studentenportal in een poll hun mening geven over onderwerpen zoals het laatste wereldnieuws, maar ook bijvoorbeeld over het nut van verschillende beltonen op mobiele telefoons. Ook werkt SURFnet hard aan de ontwikkeling van 'volgende generatie' webtechnologieën, die de interactie tussen site en gebruiker én tussen gebruikers onderling verder vergroten.

Over SURFnet:
SURFnet is de organisatie achter het snelle netwerk dat universiteiten, hogescholen en andere wetenschappelijke instellingen met elkaar en met het wereldwijde internet verbindt. Daarnaast biedt SURFnet een groot aantal internetdiensten aan, waaronder een uitgebreide Newsfeed, een search engine en softwarearchieven.

Meer informatie over SURFnet staat op: http://www.surfnet.nl.

Speciaal voor studenten is er:

* de studentenportal (http://www.student.nl);

* de SURFkit (een website vol interessante software en informatie; http://www.surfkit.nl) en

* SURFnet Thuis (een voorziening om in te bellen op het SURFnet-netwerk; http://www.surfnetthuis.nl/).

Deel: ' Surfnet lanceert www.student.nl '
Lees ook