Survival One sluit raamwerkovereenkomst met Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20111117 --

Survival One, onderdeel van de Survitec Group, is verheugd bekend te maken dat het bedrijf een raamwerkovereenkomst heeft gesloten met de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) voor het ontwerpen, fabriceren en onderhouden van een volledig geïntegreerde duikuitrusting die doorlopend kan worden gedragen. De eerste order bestaat uit 750 nieuwe pakken ter vervanging van de bestaande uitrustingen van de KNRM. De KNRM zal de eerste exemplaren begin 2012 in ontvangst nemen.

Samen met het Nederlandse bedrijf Poseidon B.V. heeft Survival One gedurende de volledige ontwikkelingsfase nauw met de KNRM samengewerkt om een uitgebreide uitrusting van topkwaliteit te ontwikkelen. Daarnaast zal het pakket een robuust doorlopend onderhoudsprogramma omvatten.

Greg Allanach, MD van Survival One merkt op: “Dit is een belangrijke order voor Survival One, aangezien deze de basis vormt voor een nieuwe relatie met de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij en laat zien dat wij in staat zijn tot een succesvolle samenwerking met andere vooraanstaande leveranciers binnen de branche, zoals Poseidon B.V. Dit onderstreept onze trotse leiderspositie als leveranciers van veiligheidsuitrustingen aan de luchtvaart- en maritieme markt.”

Ted van Linden, MD van Poseidon B.V. voegt toe: “Dit contract versterkt onze duurzame relatie met de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij. Dankzij constante innovatie en toepassing van nieuwe technologieën is Poseidon de toonaangevende leverancier van producten en oplossingen voor de meest veeleisende gebruikers.”

De nieuwe systemen zullen worden gebruikt door de reddingsteams zodat deze onmiddellijk in actie kunnen komen bij noodsituaties op en in het water. Er bevinden zich 42 reddingsstations langs de volledige Nederlandse kust, en meer dan 1100 vrijwilligers zorgen ervoor dat de reddingsdienst het hele jaar door dag en nacht operationeel is.

Over het pak

Voor het pak wordt gebruik gemaakt van de nieuwste textieltechnologieën om ongeëvenaarde prestaties te realiseren. Voor de integrale voering worden nano- en 3D-technologie toegepast om een intern warmtebeheersysteem te realiseren voor de beheersing van het microklimaat binnen het pak. Daarnaast is het pak voorzien van een geïntegreerd reddingsvest en van een LED-knipperlicht en veiligheidsmes waarbij de allernieuwste technologieën zijn toegepast. Daarnaast is het pak voorzien van ontwerpkenmerken die specifiek zijn aangepast aan de operationele vereisten van de KNRM. Het resultaat is een state-of-the-art reddingsuitrusting.

EINDE

Over Survival One

Survival One Limited is de toonaangevende leverancier van logistieke ondersteuningsdiensten voor reddingsuitrustingen. Survival One richt zich met name op de olie- en gasindustrie, militaire, maritieme, lucht- en ruimtevaart en landbeveiligingsmarkt. Survival One levert ondersteuningspakketten op maat, exact toegesneden op de vereisten van de eindgebruiker. Het bedrijf heeft al meer dan 35 jaar ervaring met de levering van allesomvattende logistieke ondersteuning aan de olie- en gasindustrie op de onstuimige Noordzee, met inbegrip van verhuur, onderhoud en reparatie van reddingsuitrustingen. Survival One werd gevormd door de fusie van Multifabs Survival Limited en Whirly Bird Services Limited en maakt tegenwoordig deel uit van de Survitec Group, het meest vooraanstaande bedrijf op het gebied van reddingstechnologie ter wereld.

https://www.survival-one.com/

Over Poseidon

Poseidon B.V. levert al vele jaren reddingsoplossingen aan de luchtvaart- en maritieme markt. Het productassortiment omvat onder andere kraanbalken, reddingssloepen, (snelle) reddingsboten, dochterboten en geïntegreerde beschermende kledingsoplossingen

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Survitec Group Limited
Rachel Rotrou
Hoofd Marketing
T: 0207 183 2357
M: 07423 453979
E: rrotrou@survitecgroup.com
of
CitigateDeweRogerson
Ginny Pulbrook
Directeur
T: 0207 282 2945
M: 07961 315138

E: Ginny.Pulbrook@citigatedr.co.uk

Deel: ' Survival One sluit raamwerkovereenkomst met KNRM '


Lees ook