Sustainable Durable Systems winnaar 2015 productontwikkelingsbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

Rotterdam, 20150722 -- Sustainable Durable Systems BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de branche van duurzame productontwikkeling. De onderneming heeft zich volgens de Nominatiecommissie in korte tijd ontwikkeld tot een markante onderneming op het gebied van duurzame producten met een sterke positionering.

Sustainable Durable Systems B.V. (SDS) heeft, zoals de naam doet vermoeden, de focus op langdurige duurzame oplossingen voor alledaagse zaken. Daarnaast is SDS producent van Roofclix, een revolutionair daksysteem waarmee aanzienlijke energiebesparingen mogelijk zijn. De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in SDS een opkomende, maar stabiele en vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen.

Sterke innovatiedrang

De jury prijst vooral de sterke innovatiedrang die het bedrijf in alles aan de dag legt, in het bijzonder met Roofclix. Dit multifunctioneel en vernieuwend concept verandert een plat dak in een drielaags daksysteem met totaal nieuwe eigenschappen. ‘Roofclix bestaat uit kunststof dakelementen die gevuld zijn met brandvertragende schuimisolatie. Eenmaal aan elkaar geklikt zorgen ze ervoor dat er in de zomer praktisch geen warmte door het dak naar binnen komt, terwijl er wel overtollige warmte naar buiten wordt afgevoerd. In de winter werkt dit juist andersom. Er is geen enkel ander product bekend dat deze eigenschappen heeft’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘De prestaties zijn door de TU Delft onderzocht en onderschreven, en bewijzen onomstotelijk dat Roofclix forse energiebesparingen mogelijk maakt.’

Hoewel een jong bedrijf (opgericht in 2013), valt SDS op bij de Nominatiecommissie door de klinkende reputatie die zij in korte tijd heeft opgebouwd. ‘In een markt die continu in beweging is, weet zij door haar vooruitstrevende instelling uitstekend te anticiperen op de nieuwste ontwikkelingen en is zij haar concurrenten vaak een slag voor.’

Meer informatie: https://www.sds-bv.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur. 


Deel: ' Sustainable Durable Systems winnaar 2015 productontwikkelingsbranche '
Lees ook