AutoRai

4-6-2002

Suzuki neemt meerderheidsbelang in Indiase autoproducent

Suzuki breidt zijn aandeel in de autofabriek Maruti Udyog Limited in India uit van 50 naar 54,2%. Dit vloeit voort uit een nieuwe joint-venture-overeenkomst die Suzuki Motor Corporation en de Indiase regering hebben ondertekend.

Tegelijk met het verwerven van het meerderheidsbelang krijgt Suzuki Motor Corporation de leiding van de fabriek in handen.

Het gaat al met al om een aanzienlijke investering. Met de aandelentransactie is een bedrag gemoeid van omgerekend 96 miljoen euro. Daarbij is afgesproken dat Suzuki nog eens 240 miljoen euro betaalt aan de Indiase staat als premie voor het verkrijgen van de eindverantwoording in de bedrijfsleiding.

Suzuki ziet de overeenkomst als een belangrijke bijdrage in een gezonde ontwikkeling van de Indiase auto-industrie. Maruti Udyog Limited is gevestigd in New Delhi. De fabriek beslaat inclusief het omliggende terrein een oppervlakte van maar liefst 1,2 miljoen vierkante meter en biedt werk aan 5559 mensen. De productiecapaciteit bedraagt 358.000 autos per jaar. In de fabriek worden compacte autos geassembleerd, zoals de Maruti 800 en de Suzuki-modellen Omni, Gypsy (Jimny), Esteem (Swift), Zen, Baleno, Wagon R, Alto en Versa. Een groot deel van de productie is bestemd voor de lokale markt.

Zoekwoorden:

Deel: ' Suzuki neemt meerderheidsbelang in Indiase autoproducent '
Lees ook