FNV Bouw


Swingende dag voor jongeren in de bouw

Op woensdag 29 januari organiseert FNV Bouw een speciale dag voor jongeren in de bouw met als thema 'Blijf Jong, Werk Gezond'. Deze swingende en informatieve dag onder leiding van Bridget Maasland wordt gehouden in het Nieuwegeins Business Centrum in Nieuwegein.

Blijf Jong, Werk Gezond Na een verrassende act bij de toegangsdeuren opent Bridget Maasland de dag. Vervolgens showen vier modellen van New Look Model in een flitsende modeshow de allernieuwste trends in werkkleding. Bridget Maasland interviewt jongeren over hun ervaringen op de bouwplaats met betrekking tot veiligheid en gezond werken en ondervraagt arbo-deskundigen over de maatregelen die getroffen zijn om risico's te verkleinen. In een viertal actieve doe-workshops kunnen jongeren ondergaan en leren wat de gevolgen zijn van onveilig werken.

Zo zijn er workshops 'Tillen', 'Oplosmiddelen', 'Stof' en 'Omgaan met Werkdruk'. In diverse stands is de laatste informatie beschikbaar omtrent veiligheid, gezondheid en hygiëne in de bouwsector. De dag wordt verder omlijst met DJ's en swingend afgesloten met de band U-Dance.

Gebrek aan voorlichting FNV Bouw zet zich in voor betere werkomstandigheden van bouwvakkers. Uit een recent onderzoek van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid blijkt dat van de jonge toetreders in de bouwwereld 60% niet wordt voorgelicht over aspecten die te maken hebben veilig en gezond werken. Toch maakt FNV Bouw afspraken met werkgevers om voorlichting te geven. Het gaat niet meer om een normale introductie die ervoor zorgt dat mensen zich binnen een bedrijf op hun gemak voelen.

Leden van FNV Bouw krijgen het loon dat ze die dag mislopen vergoed en ook de reiskosten worden vergoed. In de CAO is geregeld dat deze dag geldt als een vakbondsdag. Werkgevers moeten de jongeren vrij geven.

FNV Bouw
Postbus 520 3440 AM Woerden

Fax: (0348) 423 610

Deel: ' Swingende dag voor jongeren in de bouw '
Lees ook