Stadsdeel Amsterdam-Noord


* Swingende Tex-Mex en Cajun

30/1/2003 - Swingende Tex-Mex en Cajun
Zondag 9 februari a.s. van 16.00 tot c.a. 17.30 treedt de Amsterdams - Groningse formatie SWAMP op in de Buiksloterkerk.. De groep haalt zijn inspiratie uit de moerasgebieden van Louisiana (Zydeco en Cajunmuziek) en uit Midden-Amerika (Tex-Mex).

De groep is opgericht in 1996 en kan inmiddels terugzien op een indrukwekkende lijst van succesvolle optredens. Waaronder het Oerolfestival, De Parade, en grote Jazz, Blues en Countryfestivals. Daar oogsten zij lovende recensies.

Er zit een hartverheffende kick in de ritmiek van SWAMP - dit is dansmuziek tenslotte -en qua arrangement en instrumentatie doet men niet te zuinig. Scherp kruidig spul hoor, en voortreffelijk gezongen ook nog, schreef het Nieuwsblad van het Noorden vorig jaar.

De muziek van Swamp is een bruisende smeltkroes van muziekstijlen. Zydeco en Cajun werd door Frans-Canadese immigranten naar het zuiden van de USA meegenomen. De Tex-Mex ontstond door Duitse polka's die zich vermengden met Latijns Amerikaanse muziek. Swamp brengt een vrolijke stemming, waarbij vaak uitbundig wordt gedanst.

Zaal open 15.30 uur. Entree 8 Euro en met reductiepassen 6 euro. Kinderen tot en met 14 jaar gratis.
De Buiksloterkerk ligt aan de zoom van de Banne in de bocht van de Schepenlaan. Bus 172 halte Schepenlaan en Bus 34 Halte Barkpad.

Informatie: www.swamp.nl www.uitinnoord.nl


Zoekwoorden:

Deel: ' Swingende Tex-Mex en Cajun in Buiksloterkerk, Amsterdam-Noord '
Lees ook