PERSBERICHT

Sybase breidt steun aan Linux verder uit

Linux-versie van Adaptive Server Enterprise krijgt volledige technische en commerciële ondersteuning

Maarssen, 8 maart 1999 - Sybase breidt zijn ondersteuning van Linux aanzienlijk uit. Zo zal er een complete en volledig ondersteunde versie van het toonaangevende databasesysteem Adaptive Server Enterprise voor dit besturingssysteem beschikbaar komen. Kortgeleden annonceerde Sybase al een Linux-versie van SQL Studio, de database- oplossing voor 'embedded' toepassingen. Met deze aankondigingen heeft Sybase Linux definitief toegevoegd aan zijn lijst van volledig ondersteunde computerplatforms.

De Linux-versie van Adaptive Server Enterprise beschikt over exact dezelfde faciliteiten als de versies voor Windows NT en UNIX. Het is daarmee een robuust platform voor bedrijfsomvattende database- oplossingen. Met de ondersteuning van Linux kunnen Web-applicaties eenvoudig worden voorzien van geavanceerde database-faciliteiten terwijl ook andere databases en computerplatforms nu met een Linux-omgeving kunnen worden gecombineerd.

Sybase was één van de eerste toonaangevende softwareleveranciers die volledige steun aan het besturingssysteem Linux toezegde. Al sinds augustus vorig jaar is er een vrij verkrijgbare -maar niet ondersteunde- versie van Adaptive Server Enterprise voor Linux beschikbaar. De nu geannonceerde Linux-versie van het databasesysteem kan echter rekenen op dezelfde professionele ondersteuning zoals men die gewend is bij alle andere producten van Sybase.

Sybase Adaptive Server Enterprise is geoptimaliseerd voor bedrijfskritische applicaties in gedistribueerde computeromgevingen met een onvoorspelbare belasting. Het biedt daarvoor een perfect schaalbare basis die optimale beschikbaarheid en prestaties van de server waarborgt. De toegang tot de centrale applicaties en gegevens wordt gerealiseerd met een geavanceerde query-technologie, die opvragingen vanuit de gedistribueerde omgeving analyseert en optimaliseert. Dat leidt tot een uitgebalanceerde netwerkbelasting en korte responsetijden.

Sybase

Sybase Inc. behoort wereldwijd tot de tien grootste onafhankelijke softwareleveranciers. Het bedrijf helpt de concurrentiepositie van organisaties te versterken door ze op elk gewenste en benodigde locatie toegang te verschaffen tot computerapplicaties en informatie. Sybase's schaalbare en innovatieve producten, gecombineerd met professionele consultancy en verticale partnerapplicaties, bieden klanten een compleet platform voor het realiseren van geïntegreerde en bedrijfsgerichte informatiesystemen. Op basis van haar jarenlange ervaring en sterke reputatie op het gebied van informatie-management en applicatie-ontwikkeling, specialiseert Sybase zich in toenemende mate op de sterk groeiende markten van mobiele computergebruikers, data warehouses en Web-gebaseerde computeromgevingen. Wereldwijd bouwt een groot aantal gerenommeerde organisaties hun informatiesystemen met producten en technologie van Sybase. De marktsegmenten waarin het bedrijf het sterkst is vertegenwoordigd zijn de financiële dienstverlening, telecommunicatie, gezondheidszorg, uitgeverijen en de entertainment sector. Aanvullende bedrijfsinformatie is te vinden op het Internetadres https://www.sybase.com en https://www.sybase.nl

Deel: ' Sybase breidt steun aan Linux verder uit '
Lees ook