PERSBERICHT

Sybase komt met SQL Anywhere Studio voor Linux

Ook onder Linux is de behoefte aan embedded databases groot.

Maarssen, 18 februari 1999 - Sybase heeft een Linux-versie geannonceerd van SQL Anywhere Studio, de database-oplossing voor draagbare apparatuur met embedded applicaties. Tegelijkertijd kondigde Sybase de algemene beschikbaarheid van SQL Anywhere voor het UNIX-platform aan.

Het besturingssysteem Linux wint snel aan populariteit, zeker als het gaat om embedded applicaties in bedrijfsapparatuur, zoals point-of-sale systemen en portable systemen voor de buitendienst. Dergelijke apparatuur moet beschikken over database-faciliteiten en de mogelijkheid gegevens betrouwbaar uit te wisselen met andere bedrijfssystemen. SQL Anywhere Studio voegt precies deze voorzieningen aan Linux toe. Een eerste bèta-versie van SQL Anywhere for Linux op het Intel x86-processorplatform komt nog dit kwartaal beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor deze bètaversie op https://www.sybase.com/products/anywhere/linuxbeta/. De UNIX-versie van SQL Anywhere Studio is direct verkrijgbaar voor Sun Solaris voor zowel het SPARC als het X86-platform, HP-UX en IBM AIX.

SQL Anywhere Studio

Sybase SQL Anywhere Studio omvat een compleet instrumentarium voor het realiseren van mobiele database-toepassingen. De modules zijn Sybase Adaptive Server Anywhere - een geheugenzuinige maar krachtige SQL-databasetechnologie - en Sybase SQL Remote voor bidirectionele gegevensuitwisseling en -synchronisatie. Het pakket omvat daarnaast een groot aantal Windows-tools voor administratie en productiviteit, waaronder Sybase Central voor het afwikkelen van administratieve taken, Sybase SQL modeler voor grafische database-ontwikkeling, Sybase InfoMaker waarmee informatieve en analytische queries kunnen worden gedefinieerd, PowerDynamo voor het gebruik van corporate data in webtoepassingen en een aantal native ODBC- en JDBC-drivers.

De voordelen

Met SQL Anywhere Studio kunnen goed geëquipeerde relationele databasefaciliteiten worden opgenomen in embedded toepassingen in mobiele apparatuur. De client-database is daarbij self supporting en doet zijn werk zonder tussenkomst van een databasebeheerder. Een ander groot voordeel van SQL Anywhere Studio is zijn binaire compatibiliteit over een groot aantal computerplatforms, waaronder PDA's, Windows CE, Windows 95/98, Windows NT, Novell NetWare, UNIX en Linux. Daardoor kunnen bestaande bedrijfsapplicaties snel en eenvoudig worden uitgebreid met mobiele toepassingen.

Sybase Mobile and Embedded Computing

De Sybase Mobile and Embedded Computing divisie heeft tot doel de belofte van 'information anywhere' waar te maken. Sybase SQL Anywhere Studio is een compleet pakket ontwikkeltools, inclusief de mobiele database Adaptive Server Anywhere met UltraLite en faciliteiten voor gegevensreplicatie. Met deze tools kunnen gegevens door de gehele organisatie heen met elkaar gesynchroniseerd worden, ongeacht of de wijzigingen worden aangebracht via intelligente buzzers en GSM-telefoons, op palmtops of laptops of met behulp van andere apparatuur met eigen embedded software. De divisie werkt binnen het Sybase Open Solutions Partner Program samen met Embedded Computing Partners en Platform Partners om nieuwe technologische mogelijkheden uit te werken tot tastbare producten.

Sybase

Sybase Inc. behoort wereldwijd tot de tien grootste onafhankelijke softwareleveranciers. Het bedrijf helpt de concurrentiepositie van organisaties te versterken door ze op elk gewenste en benodigde locatie toegang te verschaffen tot computerapplicaties en informatie. Sybase's schaalbare en innovatieve producten, gecombineerd met professionele consultancy en verticale partnerapplicaties, bieden klanten een compleet platform voor het realiseren van geïntegreerde en bedrijfsgerichte informatiesystemen. Op basis van haar jarenlange ervaring en sterke reputatie op het gebied van informatie-management en applicatie-ontwikkeling, specialiseert Sybase zich in toenemende mate op de sterk groeiende markten van mobiele computergebruikers, data warehouses en Web-gebaseerde computeromgevingen. Wereldwijd bouwt een groot aantal gerenommeerde organisaties hun informatiesystemen met producten en technologie van Sybase. De marktsegmenten waarin het bedrijf het sterkst is vertegenwoordigd zijn de financiële dienstverlening, telecommunicatie, gezondheids-zorg, uitgeverijen en de entertainment sector. Sybase was de officiële softwareleverancier voor het wereldkampioenschap voetbal 1998 in Frankrijk. Aanvullende bedrijfsinformatie is te vinden op het Internetadres https://www.sybase.com en https://www.sybase.nl

Deel: ' Sybase komt met SQL Anywhere Studio voor Linux '
Lees ook