PERSBERICHT

Sybase levert één beveiligingsraamwerk voor zowel Webapplicaties als bedrijfsbrede informatiesystemen

Sybase gaat samenwerken met Entrust Technologies bij het ontwikkelen van nieuwe beveiligingstechnologie

Maarssen, 18 februari 1999 - Sybase’s Enterprise Application Server 3.0 (EAServer) wordt voorzien van nieuwe beveiligingshulpmiddelen. EAServer is een schaalbaar serverplatform dat alle op databases gebaseerde applicaties ondersteunt. Het kan daarbij gaan om eenvoudige ‘data-driven’ websites tot volledig geintegreerde complexe bedrijfssystemen.

Sybase heeft ook een samenwerkingsverband aangekondigd met Entrust Technologies om bedrijfsbrede beveiligingsoplossingen te ontwikkelen voor elektronische transacties en communicatie. De bedrijven maken daarbij gebruik van EAServer en de 'public key infrastructure' (PKI) software van Entrust.

Om organisaties in staat te stellen hun beveiligingsraamwerk uit te breiden naar a hun applicaties, zal de ondersteuning voor de beveiligingstechnologie Secure Sockets Layer (SSL) in EAServer worden uitgebreid. Daardoor wordt EAServer compatibel met PowerBuilder, ActiveX, C++ en Corba. Dit is het antwoord van Sybase op de behoefte aan veilige transacties en informatievoorziening die bestaat in branches zoals de financiële dienstverlening, overheid en de gezondheidszorg.

De samenwerking tussen Sybase en Entrust leidt ertoe dat de Enterprise Application Server 3.0 de PKI-technologie van Entrust gaat ondersteunen. PKI is gebaseerd op open Internetstandaarden zoals X.509, Secure Sockets Layer (SSL) en het Lightweight Directory Access Protocol (LDAP). Tegelijkertijd zal Entrust deze technologie zodanig aanpassen dat zij compatibel wordt met het proces voor de vaststelling van de autenticiteit van transacties van EAServer, dat gebaseerd is op certificaten. De combinatie van EAServer en PKI moet leiden tot hoge betrouwbaarheid waaraan voor business-to-business oplossingen behoefte is.

Belangrijkste beveiligingsfuncties van Enterprise Application Server 3.0 EAServer 3.0 vereenvoudigt het gebruik en beheer van veilige webapplicaties in het bedrijfsleven door:
* de implementatie van op Internet gebaseerde beveiligingstechnologie waardoor de beveiliging een groot aantal clients kan omvatten, waaronder HTML, C++, ActiveX, CORBA en PowerBuilder.
* een mechanisme te verschaffen waardoor de beveiligingstechnologie PKI

informatie kan uitwisselen met back office systemen zoals Kerberos en met andere autenticatietechnieken.
* een Certificate Authority (CA) te verschaffen, een hulpmiddel dat de certificaten van EAServer beoordeelt, alsmede een grafisch gereedschap voor het beheer van beveiligde toepassingen. Daarmee kunnen klanten gemakkelijk een veilige software-omgeving installeren en configureren.

Over Sybase Enterprise Application Server Sybase Enterprise Application Server is een schaalbare serveromgeving die eenvoudige Websites met dynamische data ondersteunt. Dezelfde omgeving kan ook worden ingezet om een geïntegreerd bedrijfsinformatiesysteem te ontwikkelen. EAServer omvat de transactieserver Jaguar CTS en de dynamische paginagenerator PowerDynamo. Die ondersteunen een diversiteit aan applicaties zoals electronic publishing tot en met online transaction processing op het Web. EAServer is onderdeel van Sybase Enterprise Application Studio, dat ook PowerBuilder en PowerJ omvat.

Beschikbaarheid

De beta-versies van EAServer 3.0 en EAStudio 3.0 kunnen nu gedownload worden vanaf www.sybase.com/vineyard. Naar verwachting zijn de uiteindelijke versies beschikbaar in de loop van de eerste helft van 1999. De prijzen zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt.

Sybase

Sybase Inc. behoort wereldwijd tot de tien grootste onafhankelijke softwareleveranciers. Het bedrijf helpt de concurrentiepositie van organisaties te versterken door ze op elk gewenste en benodigde locatie toegang te verschaffen tot computerapplicaties en informatie. Sybase's schaalbare en innovatieve producten, gecombineerd met professionele consultancy en verticale partnerapplicaties, bieden klanten een compleet platform voor het realiseren van geïntegreerde en bedrijfsgerichte informatiesystemen. Op basis van haar jarenlange ervaring en sterke reputatie op het gebied van informatie-management en applicatie-ontwikkeling, specialiseert Sybase zich in toenemende mate op de sterk groeiende markten van mobiele computergebruikers, data warehouses en Web-gebaseerde computeromgevingen. Wereldwijd bouwt een groot aantal gerenommeerde organisaties hun informatiesystemen met producten en technologie van Sybase. De marktsegmenten waarin het bedrijf het sterkst is vertegenwoordigd zijn de financiële dienstverlening, telecommunicatie, gezondheids-zorg, uitgeverijen en de entertainment sector. Sybase was de officiële softwareleverancier voor het wereldkampioenschap voetbal 1998 in Frankrijk. Aanvullende bedrijfsinformatie is te vinden op het Internetadres https://www.sybase.com en https://www.sybase.nl

Deel: ' Sybase werkt samen met Entrust Technologies '
Lees ook