Ingezonden persbericht


SYMANTEC INTRODUCEERT NIEUW PARTNER PROGRAMMA

Symantec certificeert experts in beveiligingsoplossingen via trainingen

Leiden, 16 juli 2001 ­ Symantec, toonaangevend in Internetbeveiliging, breidt wereldwijd het huidige partner programma uit. Het nieuwe programma voorziet partners die zich op de zakelijke markt richten, van expertise en middelen om bij hun klanten een complexe beveiligingsarchitectuur te ontwerpen, te implementeren en te beheren. Deze partners zijn Internetbeveiligingsexperts, Value Added Resellers en andere partners uit het kanaal.

Naast verkoopmateriaal en technische ondersteuning biedt Symantec de 'Enterpise Partners', de partners die zich op de zakelijke markt richten, een uitgebreid pakket trainingen. Wanneer de partners de examens hiervan succesvol afronden, zijn zij gecertificeerd voor het implementeren van oplossingen van Symantec op vier technische gebieden. Deze vier gebieden, die essentieel zijn in de huidige netwerkomgeving, zijn virusbescherming en content management, firewalls en VPN, intrusion detection en vulnerability management.

"Het tekort aan gekwalificeerde beveiligingsexperts geeft Enterprise Partners van Symantec de kans hun klanten gecertificeerde expertise te verschaffen", aldus Marcella Woerdenbach, Partner Sales Manager Benelux. "Symantec is de enige die dit soort partners een complete reeks beveiligingsproducten en -technologieën kan bieden op gateway, server en client level."

Met het nieuwe partner programma heeft Symantec een wereldwijd raamwerk opgebouwd om een scala van partners de mogelijkheid te geven hun business in Internetbeveiliging te vergroten. Daarnaast voorziet het programma in de behoefte aan gekwalificeerde experts in beveiligingsoplossingen van Symantec.

Het partner programma voor de zakelijke markt zorgt voor de middelen en geschikte trainingen voor elke partner in de volgende categorieën:


- Enterprise Security Partner ­ Deze partners hebben reeds aangetoond professionals te zijn in Internetbeveiliging. Zij hebben ten minste twee werknemers in dienst die 'Symantec Certified Security Engineers' zijn. Deze medewerkers hebben op minstens twee technische gebieden ervaring met de oplossingen van Symantec. Naast de standaard productlijn van Symantec mogen zij zodra ze de certificaten voor het betreffende product hebben behaald, gespecialiseerde oplossingen verkopen, zoals NetRecon, Enterprise Security Manager, NetProwler, Intruder Alert, Defender en Webthority.


- Enterprise Solutions Partner ­ Hieronder vallen de Value Added Resellers die zich richten op één van de vier beveiligingsgebieden van Symantec. Bij deze bedrijven werkt een 'Symantec Certified Security Engineer' die is getraind op dat ene technische gebied. De partners mogen dezelfde beveiligingsoplossingen als de Enterprise Security Partners verkopen zodra ze het certificaat voor een of meer van die producten hebben behaald.

- Enterprise Sales Partner ­ Om beveiligingsoplossingen van Symantec te kunnen verkopen moeten Enterprise Sales Partners gecertificeerde ondersteuning bieden via samenwerking met een Enterprise Security Partner, een Enterprise Solutions Partner of Symantec zelf.

De trainingen richten zich zowel op basiskennis voor productimplementaties als algemene scholing over cruciale security technologieën en security processen van de vier technische gebieden van Symantec.

Medewerkers worden 'Symantec Product Specialist' nadat zij een examen over één beveiligingsproduct van Symantec met goed gevolg hebben afgelegd. Medewerkers worden 'Symantec Certified Security Engineer' wanneer zij binnen één beveiligingsgebied alle examens hebben behaald. Symantec heeft met opleidings- en keuringsinstituten contracten afgesloten om de kwaliteit van de examens te bewaken en te waarborgen.

Een bedrijf ontvangt alleen de status van 'Symantec Enterprise Partner' wanneer het aan een minimaal aantal vereisten voldoet op het gebied van omzet, opleiding en certificering, ondersteuning en klanttevredenheid. Meer informatie over het nieuwe partner programma is te vinden op www.symantecpartner.com. Op deze Internetsite kunnen potentiële partners zich tevens aanmelden.

Symantec blijft haar Premiere Software Partners en Software Partners sales-, marketing- materiaal en uitgebreide productinformatie aanbieden. Onder deze partners vallen onder andere groothandelaren, detaillisten en bedrijven die starten op de markt van Internetbeveiliging. Informatie over het partner programma voor deze partners is eveneens te vinden op www.symantecpartner.com.

Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in Internetbeveiligingstechnologie, biedt bedrijven en consumenten een brede reeks software voor content- en netwerkbeveiliging. Symantec is op de zakelijke markt toonaangevend in virusbescherming, firewalls en virtual private network (VPN), vulnerability management, intrusion detection, Internetcontent- en e-mailfiltering, remote management en security services. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van de producten die onder de naam Norton worden aangeboden.
Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 37 landen. Het Europese hoofdkantoor, het kantoor van Symantec Benelux, het Symantec AntiVirus Research Center (SARC) en de afdeling technical support zijn gevestigd in Leiden. Symantec is sinds 1989 op de beurs genoteerd. De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.com


- einde persbericht

Deel: ' Symantec introduceert nieuw partner programma '
Lees ook