persbericht

symantec kondigt ubiquity aan - een baanbrekende aanpak voor het tegengaan van malware

symantec's innovatieve community-based reputatietechnologie biedt ongeëvenaarde beveiliging, verbetert prestatie en reduceert false positives

utrecht - 12 oktober 2010 - symantec corp. (nasdaq: symc) kondigt ubiquity(tm) aan, de prijswinnende nieuwe generatie security-technologie. het is ontwikkeld op basis van community-based reputatie om evoluerende malware tegen te gaan. ubiquity komt voort uit meer dan vier jaar van ontwikkeling en zorgt ervoor dat symantec gebruik kan maken van anonieme softwaregebruikerspatronen van meer dan 100 miljoen consumentencomputers. daarnaast kan zij nu beveiliging bieden tegen micro-distributed, muterende bedreigingen, die anders traditionele security-oplossingen volledig zouden kunnen omzeilen.

bij traditionele bescherming is het noodzakelijk dat security-aanbieders specifieke malware-filters traceren en analyseren voordat zij zich hiertegen kunnen beschermen. alleen al in 2009 heeft symantec 240 miljoen unieke bedreigingen ontdekt. gemiddeld werden deze bedreigingen op minder dan 20 computers ontdekt en vele bedreigingen zijn op slechts één computer wereldwijd ontdekt. deze verschuiving maakt het voor andere security-aanbieders bijna onmogelijk om iedere bedreiging te ontdekken, analyseren en zich hiertegen te beschermen. dit legt een zware druk op de traditionele aanpak van malware-opsporing.

ubiquity heeft een compleet nieuwe aanpak om ervoor te zorgen dat de infrastructuur en informatie van symantec's klanten volledig beschermd is tegen de nieuwste en meest gerichte bedreigingen.

belangrijkste voordelen

* spoort bedreigingen op die andere oplossingen missen - ubiquity voegt een compleet nieuwe laag van beveiliging toe die symantec's bestaande defense-in-depth-aanpak versterkt. het bevat ook beveiliging op basis van een handtekening, inbraakpreventie, gedrags- en heuristische detectiemogelijkheden. ubiquity ontleent een security rating voor elk bestand, gebaseerd op informatie over de context van het bestand - waar het vandaan komt, hoe oud het is en zijn adoptiepatroon binnen symantec's populatie van gebruikers - als toevoeging op andere eigen berekeningen. ondanks dat belagers de inhoud van een malware-bestand gemakkelijk kunnen veranderen om het zo onzichtbaar te maken voor traditionele handtekeningen, hebben zij veel minder controle over deze crowd-gebaseerde demografische gegevens. ubiquity is de enige technologie binnen de markt die gebruik maakt van deze aanvullende aanpak.
* tot 90 procent snellere prestaties - ubiquity verlaagt de impact van antivirus scanning met 90 procent door alleen die bestanden te scannen die geïdentificeerd zijn als riskant. dit resulteert in vele malen snellere, minder en slimmere scans.
* verlaagt false positives en overhead-beheer - ubiquity heeft niet alleen gegevens over schadelijke programma's, maar ook beoordelingen voor bijna alle legitieme applicaties op het internet. dit maakt ubiquity tot een van 's werelds meest betrouwbare soorten software. de producten van symantec gebruiken deze gegevens om beter onderbouwde beslissingen te nemen over welke bestanden geblokkeerd moeten worden. hierdoor wordt de waarschijnlijkheid van een valse melding op een legitieme applicatie drastisch gereduceerd.
* levert krachtige beleidsgebaseerde bescherming voor bedrijven - de data die door ubiquity wordt geleverd, kunnen beheerders gebruiken om te monitoren welke software binnenkomt in de omgeving van de gebruikers. dit is gebaseerd op gemakkelijk te gebruiken en te beheren bestandsbeleid dat wordt omgezet in beoordelingen van de veiligheid van het bestand.

ontwikkeld op commuity-based reputatie

ubiquity is de eerste technologie die gebruik maakt van de collectieve intelligentie van meer dan 100 miljoen computersystemen - de deelnemende symantec-klanten - en de data van symantec's global intelligence network om zo een accurate beveiligingsbeoordeling af te leiden voor vrijwel elk softwarebestand dat er bestaat. ubiquity heeft op dit moment een safety-beoordeling van meer dan 1,5 miljard unieke applicaties, wat het het grootste bestand van zijn soort maakt. dit zorgt er ook voor dat ubiquity de huidige explosie van gerichte en muterende malware kan aanpakken, inclusief bedreigingen die 'on-the-fly' zijn gegenereerd en gericht zijn op slechts één gebruiker wereldwijd.

in navolging van zijn succesvolle inzet in de norton 2011 consumenten security-producten en recentelijk in symantec hosted endpoint protection, is symantec ubiquity aan het klaarmaken om in het komende jaar uit te rollen binnen een brede reeks van zakelijke producten. gestart wordt met symantec web gateway.

belangrijke resultaten:

sinds de eerste inzet heeft ubiquity al verschillende goede resultaten behaald:
* ubiquity's reputatiedatabase bevat nu accurate safety-beoordelingen van meer dan 1,5 miljard goed en slecht uitvoerbare bestanden. dit totaal wordt per week uitgebreid met 22 miljoen nieuwe bestanden. deze informatie is gebaseerd op geheel geautomatiseerde en anonieme feedback op softwaregebruik van meer dan 118 miljoen deelnemende computers van symantec-klanten.
* symantec heeft op basis van ubiquity-data bepaald dat meer dan 75 procent van de malware invloed heeft op minder dan 50 symantec-gebruikers. dit cijfer laat de trend zien ten opzichte van high-impact, low-distribution gerichte bedreigingen en de behoefte aan reputatietechnologie, zoals ubiquity, om zo te beschermen tegen dit soort malware.
* ubiquity bedient voor symantec-klanten per maand gemiddeld meer dan 45 miljard safety-beoordelingen van applicaties.
* ubiquity is recentelijk tot winnaar uitgeroepen van de 'network security category' in de 2010 wall street journal technology innovation awards.

quotes

* "Er is geen andere malware beschermingstechnologie ter wereld die de mogelijkheden biedt van Symantec's Ubiquity", zegt Stephen Trilling, senior vice president, Security Technology and Response, Symantec. "Door gebruik te maken van anonieme gebruikspatronen van de software van meer dan honderd miljoen gebruikers, zorgt Ubiquity ervoor dat Symantec een unieke safety rating kan bieden voor elke softwareapplicatie op het internet. Dit geeft ons de mogelijkheid om onze klanten te beschermen tegen gerichte en gemuteerde malware die anders traditionele virusafdrukken zou ontwijken."
* "Als gekeken wordt naar de steeds geraffineerdere cybercriminelen, zien bedrijven steeds vaker dat endpoint beschermingsstrategieën gebaseerd op alleen handtekeninggebaseerde blacklisting niet effectief zijn", zegt Neil MacDonald, VP en Gartner Fellow. "Whitelisting en technologieën voor applicatiecontrole bieden hoop, hoewel er altijd een applicatie zal zijn die niet op de whitelist voorkomt. Adaptieve security-infrastructuur zal zorgen voor community intelligence om het gat te vullen wanneer applicaties niet expliciet op de whitelist voorkomen of op de blacklist staan."

Multimedia

Symantec Announces Ubiquity, a Breakthrough Approach in Fighting Malware Video Interview with Symantec's Steve Trilling, senior vice president of Security Technology and Response

Connect with Symantec

* Follow Symantec on Twitter

* Join Symantec on Facebook

* View Ubiquity presentation at SlideShare

Bronnen

* Symantec Ubiquity wins Wall Street Journal 2010 Technology Innovation Award
* go.symantec.com/ubiquity

* Symantec Vision EMEA 2010 online press kit

Over Security-technologie en Response

De Ubiquity(TM)-technologie is ontwikkeld door Symantec's Security Technology and Response-organisatie, in samenwerking met de zakelijke en consumenten security-productteams van het bedrijf. De Security Technology and Response (STAR) -organisatie is een wereldwijd team van security-technologen, threat-analisten en onderzoekers die de onderliggende functionaliteiten, inhoud en ondersteuning kan bieden voor alle Symantec corporate- en consumer security-producten. Met Response-centra overal ter wereld, onderzoekt STAR schadelijke coderapporten van meer dan 130 miljoen systemen op het internet. Het ontvangt daarnaast data van 40.000 netwerksensoren in meer dan 200 landen en volgt meer dan 25.000 kwetsbaarheden die invloed hebben op meer dan 55.000 technologieën van meer dan 8.000 vendoren. Het team maakt gebruik van deze intelligentie om 's werelds meest uitgebreide security-bescherming te ontwikkelen.

Over security-oplossingen van Symantec

Symantec helpt organisaties bij het beveiligen en beheren van hun informatiegestuurde wereld met security management, endpoint security, messaging security en application security-oplossingen.

Over Symantec

Symantec is een van 's werelds grootste leveranciers van oplossingen op het gebied van beveiliging, opslag en systeembeheer. Het helpt particulieren, bedrijven en organisaties om hun informatiegestuurde wereld te beveiligen en te beheren. Onze software en diensten bieden complete en efficiënte bescherming tegen meer risico's op meer punten, zodat onze klanten hun informatie in volle vertrouwen kunnen opslaan en gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie www.symantec.nl.

###

Deel: ' Symantec kondigt Ubiquity aan - baanbrekende aanpak voor het tegenga.. '
Lees ook