Ingezonden persbericht


Persinformatie

SYMANTEC MAAKT KWARTAALCIJFERS BEKEND

Leiden, 19 juli 2001 ­ Symantec Corporation, toonaangevend in Internetbeveiliging, heeft de resultaten bekend gemaakt over het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2002, dat op 29 juni 2001 eindigde. Door matige bestedingen wereldwijd in het consumenten- en small business-segment en negatieve invloeden van buitenlandse valuta, heeft het bedrijf dit kwartaal een netto-omzet van US$ 228 miljoen geboekt. In hetzelfde kwartaal vorig jaar behaalde Symantec een netto-winst van US$ 225,4 miljoen.

De netto-winst vóór de verrekening van de met overnames gemoeide kosten en eenmalige kosten bedraagt in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2002 US$ 33,9 miljoen, ten opzichte van 47,7 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel vóór de verrekening van de met overnames gemoeide kosten en eenmalige kosten bedraagt US$ 0,44, vergeleken met een winst per aandeel van US$ 0,60 in hetzelfde kwartaal vorig jaar. In deze cijfers zijn de resultaten van het door Symantec overgenomen AXENT Technologies verwerkt.

"Door in de huidige markt onze middelen effectief in te zetten en ons te richten op de kansen op lange termijn, verwachten wij dat Symantec een winstgevende organisatie zal blijven die toonaangevende oplossingen aanbiedt", aldus John W. Thompson, voorzitter, president en CEO van Symantec. "De breedte van het productportfolio en het gevarieerde klantenbestand geeft ons een significant voordeel. Met onze nieuwe antivirus-oplossing voor de gateway winnen wij het van onze concurrenten en boeken wij terreinwinst op de markt van intrusion detection en firewalls".

De wereldwijde oplossingen voor bedrijven, die zowel bestaan uit producten voor beveiliging en beheer, waren dit kwartaal goed voor 70% van de totale omzet. In dezelfde periode vorig jaar was dat 65%. De omzet in beveiliging van bedrijven vertoonde een solide groei van 16% vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.
De internationale omzet ­ de wereldwijde omzet buiten de Verenigde Staten ­ bedroeg in het eerste kwartaal 44% van de totale omzet. Dat is een toename van 8% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in Internetbeveiligingstechnologie, biedt bedrijven en consumenten een brede reeks software voor content- en netwerkbeveiliging. Symantec is op de zakelijke markt toonaangevend in virusbescherming, firewalls en virtual private network (VPN), vulnerability management, intrusion detection, Internetcontent- en e-mailfiltering, remote management en security services. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van de producten die onder de naam Norton worden aangeboden.
Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 37 landen. Het Europese hoofdkantoor, het kantoor van Symantec Benelux, het Symantec AntiVirus Research Center (SARC) en de afdeling technical support zijn gevestigd in Leiden. Symantec is sinds 1989 op de beurs genoteerd. De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.com


- einde persbericht

Deel: ' Symantec maakt kwartaalcijfers bekend '
Lees ook