Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten


Hoogezand, 27 mei 2002 Persbericht 2002/60

Symbolische start De Vosholen

Woensdag 29 mei 2002 vieren de gemeente Hoogezand-Sappemeer, BEMOG Projectontwikkeling Kampen bv en de toekomstige bewoners van De Vosholen de symbolische start van de bouw van De Vosholen. In het woningbouwplan De Vosholen is vorig jaar december met de bouw van de eerste 64 woningen (twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen) in het plandeel De Lanen gestart. Op 29 mei wordt deze start symbolisch gevierd omdat na een intensieve planvoorbereiding de eerste contouren van de woningen feitelijk zichtbaar worden. De starthandeling was reeds in maart aangekondigd, maar kon destijds niet doorgaan wegens stakingen in de bouw.

Wethouder Drost geeft een impuls aan de voortgang van de bouw door met behulp van een grote kraan een verdiepingsvloer te plaatsen in een woning. Ook de kopers zijn bij de officiële handeling betrokken. Gewapend met houten hamer en een grote piketpaal, voorzien van naam en bouwnummer, zullen zij als ware pioniers de eigen bouwkavels markeren. Pioniers omdat de kopers in het najaar van 2002 de eerste bewoners worden van de woningen in De Vosholen.

De nieuwbouw in De Vosholen bestaat uit een zeer gedifferentieerd aanbod van acht woningtypen met ruime keuzemogelijkheden voor de kopers. Hiermee biedt BEMOG Projectontwikkeling Kampen bv (één van de partners van de Ontwikkelingscombinatie Vosholen) passende woningen aan voor meerdere doelgroepen. Dat de woningen aansluiten bij de wensen van de plaatselijke markt in Hoogezand-Sappemeer blijkt uit het feit dat circa 70% van de kopers uit de eigen gemeente komen. Dit bevordert de doorstroming binnen het bestaande woningbestand.

U bent van harte welkom op woensdag 29 mei 2002 om 15.00 uur bij de bouwplaats van de Vosholen. De starthandelingen zullen rond 15.30 uur plaatsvinden. Vervolgens vertrekt het gezelschap naar de feesttent naast het Informatiecentrum Vosholen, waar enkele speeches worden gehouden en een toast op de bouw wordt uitgebracht.

Deel: ' Symbolische start De Vosholen Hoogezand '




Lees ook